Home Economic Nou proiect normativ al finanţelor

Nou proiect normativ al finanţelor

de Dan Badea
27 vizualizări

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a elaborat următorul proiect de act normativ:

Proiect de ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală
pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului (011) “Declaraţie de
înregistrare ca plătitor al contribuţiei trimestriale pentru finanţarea unor
cheltuieli în domeniul sănătăţii”

Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unei contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii, pentru deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor sau reprezentanţii legali ai acestora, a fost introdusă obligaţia plăţii unei contribuţii trimestriale pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii.
Conform art. 5 alin. (1) din ordonanţă, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală administrează contribuţia trimestrială, potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Potrivit art. 4 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2011, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei, persoanele juridice române, în calitate de deţinători ai autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor sau de reprezentanţi legali ai acestora, au obligaţia să se înregistreze fiscal la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală ca plătitori ai contribuţiei trimestriale pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii.
În înţelesul ordonanţei de urgenţă menţionate, reprezentantul legal este persoana juridică română împuternicită de către deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă care nu este persoană juridică română pentru raportarea şi plata contribuţiei trimestriale.
Având în vedere reglementările legale de mai sus, prin prezentul proiect de ordin se propune aprobarea modelului şi conţinutului formularului „Declaraţie de înregistrare ca plătitor al contribuţiei trimestriale pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii”, precum şi a instrucţiunilor de completare a  acestuia.
Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00