În data de 16 aprilie, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmar faptul că virusul Pestei Porcine Africane este din nou prezent. Au fost identificate trei animale în județul Argeș, în comuna Corbeni, sat Oeștii Pământeni.

Miercuri, 17 aprilie, prefectul de Argeș, Emilian Dragnea i-a convocat în regim de urganță pe cei din Centrul Local pentru Combaterea Bolilor la Animale

Totodată, animalele din zona afectată urmează să fie vizitate de către medici pentru a fi ulterior examinate în vederea efectuării analizelor.

S-au impus și restricții plus măsuri de profilaxie.

„Porcii morţi sau suspecţi de boală trebuie raportaţi medicului veterinar sau DSVSA Argeş. Se interzice sacrificarea porcilor fără avizul DSVSA Argeş”, transmite Instituţia Prefectului.


„Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş şi DSVSA Argeş solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorităţi, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.
Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat  la medicului veterinar, DSVSA Argeş sau autorităţilor locale.
Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de stat, în condiţiile legii”,
este completarea acesteia.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here