Aflată în sudul judeţului Argeş, comuna Suseni are un important potenţial agricol, unul dintre obiectivele primăriei fiind acela de atragere a investiţiilor străine în acest domeniu. Primarul comunei Suseni, Radu Doru a precizat în conferinţa Instituţiei Prefectului Argeş că localitatea duce lipsă de investiţii pe domeniul agriculturii, însă una dintre societăţile care contribuie la creeare locurilor de muncă şi la dezvoltarea economică a comunei este chiar ferma de păsări ouătoare. Această societate aduce un aport de 25 % la bugetul comunei, după cum afirmă edilul, creând peste 50 de locuri de muncă.
Cu toate acestea, însă Primăria Suseni încearcă atragerea de noi investitori care să dezvolte economia localităţii şi implicit să crească nivelul de trai al acesteia. După cum prezintă edilul, comuna Suseni are o statistică destul de constantă în ceea ce priveşte numărul de locuitori, la nivelul anului 2012, fiind 3467 de cetăţeni. De asemenea, pentru a înlesni atragerea de investitori străini în zonă, Primăria Suseni a demarat proiecte de modernizare a căilor de acces către zonele agricole. Potrivit primarului, comuna Suseni este pe locul 4 la nivel de judeţ, în rândul comunelor cu cea mai mare suprafaţă intravilană, preţul fiind de 10.000 lei pe 1000 metri pătraţi.
„Există, de altfel semnale de posibili investitori care vor să creeze parcuri fotovoltaice şi chiar investiţii în agricultură” a declarat Radu Doru.
Edilul Radu Doru a precizat că la capitolul fonduri europene, instituţia pe care o conduce a depus un proiect pe măsura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale„, însă acesta a fost respins pentru o eroare comisă la redactare.
Privind serviciile edilitare, localitatea Suseni oferă cetăţenilor alimentare cu apă printr-o reţea modernizată cu o lungime de 84 km, dar şi servicii educaţionale şi de sănătate – 3 grădiniţe, 3 şcoli generale, un dispensar, un cabinet stomatologic şi o farmacie.
Una dintre nemulţumirile pe care primarul comunei Suseni a făcut-o publică este direcţia în care merge impozitul pe venit. După cum afirmă edilul, mulţi dintre cetăţenii comunei au un loc de muncă în oraşul Costeşti şi în Piteşti, iar impozitul pe venit este colectat de aceste două oraşe. „Normal ar fi ca impozitul pe venit să vină în localitatea în care se află forţa de muncă, nu acolo unde se desfăşoară activitatea de muncă. Astfel ne-am putea construi un buget al comunei mai bun” a precizat Radu Doru.