Vineri, 10 ianuarie, judecătorii Curții de Casație au admis recursul formulat de către Agenția Națională de Integritate împotriva hotărârii Curții de Apel Pitești, din noiembrie 2016.

În urmă cu trei ani și două luni, magistrații de la Curtea de Apel Pitești i-au dat câștig de cauză primarului de Costești în procesul pe care l-a avut cu Agenția Națională de Integritate. Ion Baicea a fost declarat în stare de incompatibilitate în luna martie a lui 2016. Potrivit ANI, Baicea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2012 – 14 ianuarie 2013 întrucât a deținut simultan funcția de primar și calităţile de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Costești, în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic Costești și în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Costești. După ce a fost declarat incompatibil, primarul de la Costești a atacat decizia la Curtea de Apel Pitești, unde, magistrații au decis respingerea raportului întocmit de către Agenția Națională de Integritate. Cel mai ciudat este faptul că, la câteva luni după declararea stării de incompatibilitate, legiuitorul a schimbat prevederile legale astfel încât, calitatea de edil și cea de membru în CA nu mai erau incompatibile.

Din acest moment, Baicea nu mai are voie să candideze pentru u nu mandat de edil al Costeștiului, fiind automat, exclus, și din PNL.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here