Politic 

PSD Argeș: PSD are soluții pentru sistemul de educație

Publicat la : 16 octombrie 2020

În timp ce guvernul PNL închide școlile pentru educație, dar le deschide pentru alegeri, PSD vine cu soluții care, pe termen lung, reașază pe temelii moderne sistemul de educație.

Programul de guvernare al PSD face un obiectiv prioritar din accesul echitabil la educație pentru toți copiii, din modernizare, digitalizare și adaptarea la nevoile pieței muncii. Iată numai câteva dintre măsurile propuse:

-PSD va promova un program național pe termen scurt care să răspundă imperativului “școli inteligente pentru copii inteligenți”. Toate școlile vor fi conectate la internet. Toți copiii vor avea laptop-uri sau tablete cu Internet. Se va face rapid digitalizarea resurselor educaționale și TVR va asigura,pe un canal dedicat-TVR Educațional – acces gratuit la educație pentru toții copiii din România. –

-Simultan vor fi formate/dezvoltate competențe digitale pentru cadrele didactice.

-Se înființează școlile cu program prelungit, până la ora 16,00, care oferă copiilor masă caldă dar și pregătire suplimentară/extracurriculară ori remedierea deficiențelor.

-Se vor finanța 1.750 de noi creșe și after-school-uri.

-Combaterea abandonului școlar prin burse minime consistente pentru elevi, raportate la salariul minim.

-Profesorii vor primi creșterile salariale prevăzute de lege ( pe care PNL le-a amânat) și anual vor avea bonificații – sub forma unor vouchere – pentru pregătire profesională.

-Învățământul profesional și tehnic va fi reconfigurat pentru a răspunde nevoilor de pe piața muncii, se arată într-un comunicat emis de PSD Argeș.

Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]
Facebook Comentarii

Acest articol a fost citit de 2260 ori! Va multumim

Articole de citit

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.