Home Social Risc mare de avalanșă în Făgăraș și Bucegi

Risc mare de avalanșă în Făgăraș și Bucegi

de Argeseanul
43 vizualizări

Riscul de avalanșă rămâne ridicat în continuare, în Făgăraș și Bucegi, gradul 4 din 5, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Făgăraș, la peste 1800 m, în partea superioară regăsim 10-20 cm de zăpadă proaspătă, depusă în ultimele două zile peste un strat instabil, compus din plăci de vânt relativ recente și peste zăpada consistentă căzută în perioada precedentă. În următoarele 24 de ore, stratul va mai crește local cu 10-20 cm și pe arii restrânse chiar și cu 30 cm, pe versanții sudici. În Bucegi, deși stratul de zăpadă s-a stabilizat ușor, la peste 1800 m stratul se menține instabil în partea sa superioară. Riscul este mai ridicat în zonele adăpostite, unde sunt acumulări importante de zăpadă. Sub 1800 m, stratul are dimensiuni mai reduse pe rama nordică și e mai consistent pe cea sudică, dar și aici există riscul declanșării unor avalanșe de dimensiuni mici și izolat medii, în zonele cu depozite de zăpadă spulberată de la altitudini mai mari. Sub 1500 m, stratul este de dimensiuni reduse.

Ieri, la ora 14, stratul de zăpadă măsura 165 cm la Bâlea-Lac, 80 cm la Vf. Omu, 80 cm la Sinaia, 46 cm la Cuntu, 48 cm Vf. Țarcu, 42 cm la Parâng, 38 cm la Păltiniș, informează ANM.

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00