Risc mare de avalanșă în Făgăraș și Bucegi

Riscul de avalanșă rămâne ridicat în continuare, în Făgăraș și Bucegi, gradul 4 din 5, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Făgăraș, la peste 1800 m, în partea superioară regăsim 10-20 cm de zăpadă proaspătă, depusă în ultimele două zile peste un strat instabil, compus din plăci de vânt relativ recente și peste zăpada consistentă căzută în perioada precedentă. În următoarele 24 de ore, stratul va mai crește local cu 10-20 cm și pe arii restrânse chiar și cu 30 cm, pe versanții sudici. În Bucegi, deși stratul de zăpadă s-a stabilizat ușor, la peste 1800 m stratul se menține instabil în partea sa superioară. Riscul este mai ridicat în zonele adăpostite, unde sunt acumulări importante de zăpadă. Sub 1800 m, stratul are dimensiuni mai reduse pe rama nordică și e mai consistent pe cea sudică, dar și aici există riscul declanșării unor avalanșe de dimensiuni mici și izolat medii, în zonele cu depozite de zăpadă spulberată de la altitudini mai mari. Sub 1500 m, stratul este de dimensiuni reduse.

Ieri, la ora 14, stratul de zăpadă măsura 165 cm la Bâlea-Lac, 80 cm la Vf. Omu, 80 cm la Sinaia, 46 cm la Cuntu, 48 cm Vf. Țarcu, 42 cm la Parâng, 38 cm la Păltiniș, informează ANM.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Berta-Elena Dima

Născută pe 25 septembrie 1991, Berta Elena Dima este o tânără speranță a presei argeșene!  Este absolventă a Facultății de Jurnalism-Universitatea din Pitești, dar și deținătoare de Master pe Jurnalism Tematic la Universitatea din București! Ii place să scrie, sa danseze, sa se plimbe în aer liber si sa asculte muzică.  ,,Îmi place să observ societatea si sa relatez despre ce se întâmplă în jurul meu''  este mesajul jurnalistei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.