Românii posesori de autoturisme vechi pe care vor să le ducă la casat au posibilitatea de a achiziționa unele noi la preț foarte avantajos prin noul program „RABLA” care PUNE LA DISPOZIȚIE 20.000 de vouchere în valoare de 6500 de lei fiecare.

oferta intră în vigoare începând cu data de 19 august.

Așadar, ”Începând de luni, 19 august 2019, ora 10:00, persoanele fizice pot merge la producătorii validaţi pentru îndeplinirea formalităţilor de înscriere în vederea accesării Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (“Rabla Clasic”). Programul “Rabla Clasic” a fost suplimentat cu 130 milioane lei, sumă care reprezintă aproximativ 20.000 de prime de casare. Astfel, numărul primelor de casare acordate în anul 2019 va depăşi numărul primelor de casare acordate până acum de Administraţia Fondului pentru Mediu în cei 16 ani de când se derulează acest program, totalizând 55.000 de prime de casare acordate în cadrul acestui an”, informează reprezentanții AFM.

Primei de casare pentru Programul ”Rabla Clasic” însumează 6.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat, cu vechime mai mare de opt ani, dat spre casare şi este acordată în scopul achiziţionării unui autovehicul nou cu sistem de propulsie generează maximum 120 g de CO2/km, în regim de funcţionare mixt (maximum 140 g CO2/km conform standardului WLTP).

Totodată, la prima de casare mai poate fi adăugat un ecobonus de 1.000 lei în cazul în care autovehicul nou achiziționat este echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g de CO2/km (maximum 105 g CO2/km conform standardului WLTP) şi/sau un ecobonus de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

Dacă există și situații când ambele condiții sunt întrunite, ambele ecobonusuri se cumulează cu prima de casare iar cuantumul finanțării poate ajunge, astfel, la suma de 9200 de lei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here