Vești bune în ceea ce privește proiectele pentru localitatea argeșeană Valea Iașului: a fost aprobată o nouă serie.

Iată care sunt acestea:

  • acordul pentru concesionarea Cabanei Nuculeţ şi a terenului aferent, dar și pentru cel privind închirierea anumitor săli de clasă din incinta Şcolii Primare de la Mustăţeşti. Decizia, în cazu acesteia, a fost luată în calcul din cauza faptului că unitatea școlară nu mai are elevi, spațiul amintit urmând să fie dat spre folosință unui cabinet psihologic destinat persoanelor cu dizabilități dar și pentru două cabinete care la momentul actual funcționează în incinta Căminului Cultural de la Cerbureni.

Din spusele primarului localității, Nicolae Barbu, activitatea școlară a fost deocamdată suspendată din lipsă de elevi. Imobilul unde funcționează unitatea școlară, însă, nu a fost scos din circuitul educațional.

Este nevoie de aprobări din partea ISJ și de la Ministerul Educației pentru ca spațiile respective să poată fi folosite.

  • a fost aprobată și marcarea a 50 mc material lemnos ce are ca destinație uzul pentru crearea de combustibil necesar încălzirii spațiilor din instituțiile publice.
  • urmează introducerea unui program de consiliere psihologică a locuitorilor din Valea Iașului, de acesta ocupându-se în mod voluntar o educatoare. Scopul programului este acela de a sprijini mamele, copiii și alți localnici care au nevoie.
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here