Sărbătoarea suporterilor FC Argeș, stricată de ordinele prefectului liberal Soare

Seara aceasta, printr-un rezultat de egalitate pe teren propriu cu UTA Arad, în ultima etapă a play-off-ului Ligii a II-a, dar și printr-un joc al rezultatelor altor meciuri, FC Argeș a reușit să revină, după 11 ani, pe prima scenă a fotbalului românesc. Ar fi trebuit să fie un motiv de sărbătoare pentru întregul oraș, așa cum a fost, de exemplu, la Arad, unde autoritățile de acolo au amplasat două ecrane uriașe pentru ca suporterii să se bucure, în voie, de o previzibilă revenire a Bătrânei Doamne în prima ligă.

Scriem că ar fi trebuit, deoarece suporterii piteșteni nu s-au bucurat nici măcar de o fracție din sărbătoarea celor de la Arad. De vină nu este nici primarul Piteștiului, Cornel Ionică, nici echipa de consilieri locali PSD, în frunte cu Cristian Gentea, care veniseră cu propunerea, zilele trecute, ca și în centrul Piteștiului să fie amplasat măcar un ecran gigantic, pentru ca suporterii să vadă meciul transmis de către Digi 2. Ghinion, însă, prefectul liberal Emanuel Soare s-a opus amplasării unui astfel de ecran, la fel cum s-a opus ca suporterii FC Argeș să-și manifeste bucuria de după meci. La fel de vehement s-a opus și viceprimarul ex-pesedist, actual candidat PNL pentru fotoliul de primar al municipiului Pitești, Sorin Apostoliceanu. Cei doi liberali au invocat pericolul coronavirusului, deși, în realitate, au dorit doar să minimalizeze eforturile echipei conduse de Cristian Gentea în promovarea FC Argeș.

Mai rău decât atât, în momentul în care fanii FC Argeș s-au strâns în Piața Milea, dubele cu mascați ai Jandarmeriei și-au făcut imediat prezența, milițienii în bleo și în bleomarin dispersând imediat suporterii. ,,Acasă, mergeți acasă!” urlau brutele din subordinea prefectului Soare. În câteva minute, bieții suporteri, în ciuda faptului că purtau măști și respectau dispozițiile autorităților, au fost dispersați.

Halal mod în care Instituția Prefectului, prin șeful său efemer, Emanuel Soare, a înțeles că trebuie să sărbătorim, cu toții, această revenire a echipei lui Dobrin pe prima scenă a fotbalului românesc. Dar nu e nicio problemă, suporterii, în mare parte și deloc puțini, se vor prezenta la vot pe 27 septembrie! Și în noiembrie-decembrie!

https://www.facebook.com/daniel.argeseanu.5/videos/325794935474839
Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Dan Badea

Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare. În prezent, este masterand al Universității din Pitești, specializarea Istorie.