Home Politic Scrisoare deschisă a consilierilor județeni PNL către Premierul României, Marcel Ciolacu

Scrisoare deschisă a consilierilor județeni PNL către Premierul României, Marcel Ciolacu

de Dan Badea
402 vizualizări

Catre

Domnul Marcel Ciolacu,
Prim-ministru al Guvernului Romaniei

Grupul consilierilor judeteni ai P.N.L. – Arges, reprezentat prin Narcis Sofianu – lider al grupului, va inainteaza urmatoarea :

SCRISOARE DESCHISA

avand in vedere dubla calitate pe care o aveti, de Prim – ministru al Guvernului Romaniei si de presedinte al Partidului Social Democrat.

In fapt, prin proiectul “ Ordonantei de urgenta privind unele masuri fiscal bugetarein domeniul cheltuielilor publice, descentralizarea serviciilor publice, disciplina economico financiara, precum si pentru mofdificarea si completarea unor acte normative “, dumneavoatra ati adus la cunostinta opiniei publice situatia financiara dificila a Romaniei si ati propus o serie de reglementari care au ca scop o mai buna administrare a banului public si o reducere a deficitului bugetar al Romaniei.
Citam cateva pasaje din preambulul actului normativ propus :
“ Avand in vedere situatia financiara dificila a Romaniei …
Intrucat din prognoza deficitului bugetar pana la sfarsitul anului 2024, in lipsa unor masuri fiscal bugetare atat pentru gestionarea eficienta a veniturilor bugetare cat si pentru eficienta utilizarii fondurilor alocate finantarii cheltuielilor publice, nivelul prognozat al deficitului bugetar este de 6,84 % din PIB …
Deoarece prognoza de deficit bugetar pana la sfarsitul anului 2024 de 6,84 % din PIB nu se inscrie in angajamentul fata de Comisia Europeana potrivit caruia nivelul de deficit bugetar sa fie de 4,4 % din PIB, iar comisia pe cale de consecinta poate pune in aplicare prevederile Regulamentului pentru Mecanismul de Redresare si Rezilienta precum si ale regulamentului specific Politicii de Coeziune conform carora se pot lua masuri pentru suspendarea alocarii de fonduri europene sau chiar reducerea fondurilor alocate Romaniei atat in cadrul Politicii de Coeziune cat si in cadrul Mecanismului de Redresare si Rezilienta:” .
In acelasi proiect de act normativ se prevede ca reformele propuse urmeaza sa fie aplicate si in cazul consiliilor judetene, inclusiv prin reduceri de personal.
Dupa publicarea acestui proiect de act normativ, colegii dumneavoastra care reprezinta Partidul Social Democrat in Consiliul Judetean Arges au propus si au aprobat, in pofida obiectiunilor consilierilor judeteni de la celelalte trei partide reprezentate, H.C.J. nr. 225/ 7 august 2023 – “ privind aprobarea Statului de functii al aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Arges”.
Prin aceasta hotarare s-a stabilit o crestere istorica a numarului de angajati din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Arges, cu un procent de 27,5 %, mai exact de la 200 de posturi la 255.
Consideram ca prin adoptarea acestei hotarari colegii dumneavoastra care reprezinta P.S.D. in Consiliul Judetean Arges sfideaza planurile de reforma pe care le-ati anuntat si pe care vreti sa le puneti in aplicare la nivel national.
Prin adoptarea acestei hotarari, asemeni acelor comercianti care din dorinta de a-i insela pe oameni maresc nejustificat preturile unor produse inainte de a face “ reducerile” de tip “ Black Friday “, colegii dumneavoatra au crescut in mod nejustificat numarul de posturi cu scopul de a-si bate joc de reformele pe care le propuneti, aratand unei tari intregi ca, in mintea dumnealor, reformele sunt doar pentru unii… si ca acolo unde oamenii au ales “ smecheri “, in urma” restructurarii” vor exista mai multe posturi decat inainte de anuntarea reformelor. Modul in care consilierii judeteni ai P.S.D. Arges au actionat in acest context ne duce cu gandul la un celebru P.S.D.-ist ( fost P.R.M.-ist, la fel ca domnul Minzina, presedintele P.S.D. Arges si al C.J.Arges ) care explica la televizor ca unele masuri au fost adoptate “ pentru ca putem “.
Prin prezenta scrisoare deschisa va intrebam daca cei care va reprezinta partidul in Consiliul Judetean Arges au avut sustinerea sau permisiunea dumneavoastra pentru a adopta H.C.J. nr. 225/ 7 august 2023 ?
Totodata, va intrebam si daca, in calitatea dumneavoastra de presedinte al Partidului Social Democrat, veti solicita colegilor care au adoptat aceasta hotarare sa ia masuri pentru anularea prevederilor sale ?
In final, va asiguram ca nu sunteti dumneavoatra “ fraierul de serviciu “, asa cum ati declarat, ci aceia care platesc taxe mai multe si mai mari.
Cu stima,

Lider al grupului-
Narcis Sofianu

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00