După cum se arată în anunțul făcut de Consiliul Județean Argeș, legat de devizul proiectului tehnic de modernizare a drumului Costești-Șerbănești, s-ar părea că veștile sunt bune atât pentru locuitorii celor două localități argeșene cât și pentru oamenii care tranzitează zona.

„Diferenţele valorice între devizul general întocmit anul trecut (de circa 11 milioane lei) şi cel întocmit odată cu elaborarea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie de acum sunt generate de aplicarea O.U.G. nr.114/28.12.2018 (care prevede creşterea salariului minim în construcţii la 3.000 lei), precum şi de necesitatea includerii în proiectul tehnic a unor lucrări ce nu au fost prevăzute iniţial, dar care sunt obligatorii, respectiv: realizarea de ambele părţi ale drumului a unor benzi de încadrare de 2×0,25m şi poziţionarea „în săpătură” a sectoarelor de drum situate între km 60 şi km 68 pentru a permite accesul facil al riveranilor în gospodării, informează Consiliul Județean Argeș.

Lucrările care vor fi realizate au o lungime de 8,45 km de laCosteşti şi Rociu, iar investiția va avea o finanțare de 15,90 milioane lei prin PNDL, restul de 5,5 milioane fiind acoperit din bugetul județului.

Dar oare să fie adevărat, având în vedere că sudul Argeșului încă e mai mult „cenușăreasă” decât „prințesă”, după cum v-am arătat în mai multe reportaje realizate de echipa noastră? Rămâne să vedem pe parcurs dacă lucrurile vor sta la fel ca pe hârtie.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here