Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea este de părere că Marșul împotriva Abuzurilor organiozat la Brașov a fost un gest simbolic prin care ALDE a dorit să le spună tuturor românilor că va continua lupta pentru eliminarea abuzurilor dar și pentru statul de drept din România.

Vedem că după Summitul de la Sibiu am rămas cu un nou avertisment în privința statului de drept. Am văzut cum popularii celor de la PNL și Klaus Iohannis au atacat din nou România și instituțiile democratice din țara noastră pe tema justiției. Și, din nou, aceste atacuri au venit sub tăcerea vinovată a liderilor PNL și a lui Klaus Iohannis. Noi, ALDE, am transmis de aici, de la Brașov, din locul unde românii au cerut libertate și democrație în ciuda repercusiunilor statului comunist și securist, că vom rămâne în prima linie și vom lupta pentru statul de drept din România! Să nu ne mai dea lecții despre justiție și statul de drept unii ale căror țări sunt în mijlocul unor scandaluri de corupție la cote internaționale! Să nu ne mai dea lecții unii care nu au spus un cuvânt atunci când au ieșit la iveală protocoalele neconstituționale, ilegale, care încălcau drepturile universale ale oamenilor, dintre pocurori și serviciile de informații! ALDE a promovat întotdeauna îndreptarea erorilor și abuzurilor din legislația pe codul penal. Atât și nimic mai mult! Am promovat legi care să reducă tentanția unora din servicii de a se folosi de instituțiile din justiție ca pe un buzdugan politic! 
ALDE va lupta și pentru îndreptarea legislației din zona economică și civilă. Sunt acolo nereguli care produc abuzuri inimagibile petru orice cetățean. Sunt dosare amânate de zeci de ani sau sentințe eronate. ALDE este singurul partid politic care va lupta cu adevărat pentru statul de drept din România pentru că fără legi corecte, fără predictibilitate, nu vom reuși să ne simțim liberi, firmele nu vor putea să se dezvolte, iar investitorii se vor feri să investească în țara noastră. ALDE se va lupta ca drepturile și libertățile românilor să fie respectate în România și în Europa”
, a precizat chestorul Camerei Deputaților, Andrei Gerea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here