Președintele Organizației Internaționale a Poliției (Interpol), chinezul Meng Hongwei, și-a anunțat demisia, după ce fusese dat dispărut timp de mai multe zile în Beijing, unde plecase la sfârșitul lunii trecute din Franța, țara în care își are sediul organizația mondială pentru cooperare polițienească.

Oficialitățile chineze au anunțat că el se află în centrul unei anchete pentru corupție, fiind acuzat de luare de mită. Soția lui Meng se teme pentru viața bărbatului ei.

În urma numeroaselor demersuri diplomatice ale autorităților franceze și ale solicitărilor Interpol, Ministerul Securității Publice de la Beijing, organul disciplinar al Partidului Comunist din China, a pus capăt misterului legat de dispariția lui Meng Hongwei, care se „evaporase” cu peste zece zile în urmă în țara sa de origine. Printr-un comunicat emis duminică noapte, ministerul chinez s-a rezumat să anunțe că șeful Interpol „a acceptat mită și este anchetat de încălcarea legii”, fiind cercetat de noul organism anticorupție al țării, Comisia Națională de Supraveghere (CNS), ce se ocupă de cazurile în care sunt implicați funcționarii publici.

Articolul întreg  https://m.capital.ro/seful-interpol-a-fost-arestat-ce-infractiune-a-comis.html

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here