Debutul perioadei calde a anului coincide cu organizarea de către primării în localităţile argeşene a unor evenimente culturale, artistice şi sportive dedicate cetăţenilor. La acest sfârşit de săptămână, trei dintre comunele din Argeş s-au putut lăuda cu organizarea unor evenimente de excepţie.
Joi, la Stolnici a avut loc tradiţionalul Festival al Căluşului, unde trupe de căluşari venite din toată zona de sud a ţării s-au întrecut în dansul care are o tradiţie de peste două milenii. Primarul comunei, Sevastian Pupăză, s-a arătat încântat că, în ultimii ani, tot mai mulţi copii se înscriu în trupele de căluşari, drept urmare tradiţia căluşului nu se va pierde în următoarele decenii. Dorin Mărăşoiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, a felicitate conducerea Primăriei Stolnici pentru modul în care administrează instituţia şi relaţiile cu cetăţenii, oferind, cu acest prilej, şi o plachetă.
Au răspuns invitaţiei primarului Pupăză primarii comunelor din zonă, jurnalişti, oameni de cultură, precum şi numeroşi fii ai satului.
Satul Cerbureni din Valea Iaşului, 540 de ani de atestare documentară
Două zile mai târziu, adică sâmbătă, 23 mai, distracţia s-a mutat la munte, în comuna Valea Iaşului. În acest an, conducerea primăriei a hotărât ca ziua comunei să fie organizată în satul Cerbureni, unde a avut loc un dublu eveniment: sărbătorirea a 540 de ani de la prima atestare documentară a satului şi inaugurarea căminului cultural din sat, care a fost renovat integral pe bani europeni. Primarul Nicolae Barbu a prezentat locuitorilor prezenţi investiţiile din ultimii ani, precum şi planurile pentru următorii ani. În toamna acestui an, va fi inaugurat al doilea cămin cultural, din satul Valea Iaşului. Atunci, se va lansa şi monografia comunei, documentată şi redactată de către colectivul Argesplus.
Rapsodia păstorească de la Corbi, la a 45-a ediţie
În fiecare an, la începutul verii, în comuna argeşeană Corbi are loc Rapsodia Păstorească, eveniment prin care se marchează urcatul oilor la munte. În acest an, s-au împlinit 45 de ani de la prima ediţie, printr-un spectacol artistic şi o masă câmpenescă de excepţie.
Duminică, 24 mai, câteva mii de oameni ai locului şi musafiri din judeţ şi din ţară au participat, într-un cadru mirific, la una dintre cele mai longevive evenimente de acest gen din Argeş.