Între 8.000 și 10.000 de sindicaliști din industria auto au protestat astăzi, între orele 12.00 și 15.00,  la Mioveni, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, împotriva guvernării PSD! Principalele nemulțumiri ale sindicaliștilor sunt legate de transferarea obligației plății contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, inexistența, până în acest moment, a contractului colectiv de muncă pe ramură, precum și întârzierea cu ani buni a demarării construirii autostrăzii Pitești-Sibiu. Pe lângă sindicaliștii de la Uzina Dacia, au participat câteva mii de angajați și de la firmele furnizoare de piese de la Pitești, Colibași și Bradu.

Ca un element de culoare, deși Mioveniul este cunoscut ca un bastion al PSD, sute de oameni purtau banere, pancarte și afișe cu lozinci extrem de critice la adresa social-democraților locali sau de la București: „Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta“, „PSD, ciuma Roşie“, „Guvernul PSD ALDE ne fură banii“, Pentru viitorul nostru, jos hoţii“, „Roboţii nu votează“

 

 

 

Nicolae Pavelescu, liderul de sindicat de la Dacia, a înfierat în discursul său nou-anunțatele politici guvernamentale, măsuri care, în loc să aducă bunăstare românilor, mai mult provoacă sărăcie. Acesta s-a adresat protestatarilor:

 

Ne-am adunat aici să protestăm împotriva nedreptăților care se fac salariaților de la privat  și nu numai, să înțelegem ce vrea de la noi un guvern de comuniști, un guvern de neocomuniști(…).  Îi transmitem celui care a furat Dunărea (n.r.-referire la scandalul Belina, care l-a avut în centru pe Liviu Dragnea), că pe noi nu ne poate fura! Hai să îi transmitem noi, constructorii de automobile, ,,salutul” nostru partidului de neocomuniști, PSD! (Îndemn la care miile de oameni au strigat un zgomotos HUOOOOO!). (…) Ceea ce nu a reușit Ceaușescu în anii 80, să ne înjosească, a reușit în câteva luni Liviu Dragnea și cu gașca lui de comuniști din PSD! Ceaușescu n-a murit, este Dragnea travestit!

 

Mesajele venite de la balconul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia au fost de indignare şi revoltă. „A venit o fătucă de la Craiova să ne spună ea că nu ştim matematică. Ea, cu facultatea făcută la fără frecvenţă!“, a declarat un alt sindicalist.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here