Aproape jumătate din populaţia oraşelor locuieşte în imobile mai vechi de 34 de ani, iar procentul este mai mare în rândul persoanelor cu venituri mici, se arată într-un studiu realizat de IRSOP pentru Asociaţia Băncilor pentru Domeniul Locativ din România (ABDLR).

În ceea ce privește incidența îmbunătăţirilor structuralenecesare, în funcţie de zone şi vechimea locuinței, la nivelul întregii țări:

În orașele mici se manifestă mai pregnant necesitatea de îmbunătățiri structurale legate de izolările termice și reparațiile de acoperiș/terasă

Locuințele cu vechime de peste 34 de ani au probleme cronice la toate capitolele – izolare termică, reparații acoperiș/terasă, consolidare, izolare zgomot, spațiu insuficient.

Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului a fost publicata pe 19 iulie 2018 în Monitorul Oficial. În termen de 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, Ministerul Finanţelor Publice și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) ar trebui sa modifice în mod corespunzător normele metodologice de aplicare necesare punerii în practică a noii legi.

Mai multe detalii pe   http://www.bankingnews.ro/bauspar-economisire-creditare.html

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here