Vineri, 1 februarie, de la ora 18:30, în Sala Mare, Teatrul ”Al. Davila” vă invită la “Gala Aniversară – Davila 70”!

Prin Decretul nr.1561/5.04.1949, conform art.2, art.73, Teatrul din Pitesti (care exista din 6 martie 1948 ca Teatru Muncitoresc) este socotit ca Teatru de Stat.

Din 1 februarie 1949, Ministerul Artelor și Informațiilor îl transformă în Teatru de Stat, prin care ,,Sediul permanent al nouui Teatru de Stat să fie în Pitești și să deservească județele Argeș, Muscel, Olt și Teleorman”.

Din anul 1949 s-a înființat și sectia de păpuși, iar din 22 ianuarie 1960 este înregistrat la Ministerul Învățământului și Culturii, în anexa C, sub numele de Teatrul de Stat ”Alexandru Davila” Pitesti, ca teatru dramatic, cu secțiile de estradă și păpuși.

Vineri, 1 februarie 2019, începând cu ora 18.30, argeșenii sunt așteptați să sărbătorească alături de actorii Teatrului Davila cei 70 de ani de activitate. Accesul se face pe bază de invitații gratuite care se procură de la agenția teatrală.

Facebook Comments
Articolul precedentDan Badea: Nu de statistici despre violuri au nevoie primarii argeșeni, domnule prefect!
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here