Teste rapide antigen pentru elevii argeșeni

Prima zi în care elevii s-au reîntors în bănci a fost una fără probleme sau incidente, a declarat Inspectorul Școlar General Elena Liliana Murguleț în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi. Orele au debutat cu respectarea măsurilor sanitare impuse de pandemie de COVID-19, dar și cu distribuirea de teste rapide antigen în unitățile de învățământ argeșene.

Încă de ieri, un reprezentant de la Inspectoratul Școlar Județean a mers la DSP și au fost distribuite între 26.000-27.000 de teste rapide, pentru profesori și elevii care manifestă simptome specifice COVID-19 în timpul orelor. Județul Argeș este încadrat în scenariul verde și aproape toată populația școlară a început orele în format fizic, doar 2,24% continuând educația online.

În Argeș, o singură localitate este în scenariul roșu. Este vorba de comuna Cuca, unde un număr de 51 de elevi învață încă de acasă. De asemenea, 44 de unități de învățământ își continuă activitatea conform scenariului galben, 1879 de elevi învățând de acasă. Alți 544 nu s-au întors la ore din cauza problemelor medicale cu care se confruntă ei sau membrii familiei, afecțiuni care i-ar pune în pericol în cazul infectării cu noul coronavirus. Treizeci și opt de cadre didactice predau de acasă, din aceleași motive.

Mai jos regăsiți înregistrarea conferinței de presă:

https://www.twitch.tv/videos/907040373

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Berta-Elena Dima

Născută pe 25 septembrie 1991, Berta Elena Dima este o tânără speranță a presei argeșene!  Este absolventă a Facultății de Jurnalism-Universitatea din Pitești, dar și deținătoare de Master pe Jurnalism Tematic la Universitatea din București! Ii place să scrie, sa danseze, sa se plimbe în aer liber si sa asculte muzică.  ,,Îmi place să observ societatea si sa relatez despre ce se întâmplă în jurul meu''  este mesajul jurnalistei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.