Emisiunile titlurilor de stat pentru populație, de către Ministerul finanțelor Publice continuă și luna aceasta.

Începând de ieri, 7 octombrie, cetățenii români au posibilitatea de a subscrie pentru noile emisiuni ale titlurilor de stat de care populația poate beneficia datorită PROGRAMULUI TEZAUR, având scadențe la 1, 2, și 3 ani dar și dobânzi anuale de 3,5%, 4% și 4,5%, veniturile aferente fiind neimpozabile.

Programul Tezaur este un program de succes și o dovadă clară care certifică acest lucru sunt cei peste 50.000 de români care au investit mai mult de 2,6 miliarde de lei de la începutul anului până în prezent. Prin emisiunile de titluri de stat destinate exclusiv persoanelor fizice, Ministerul Finanțelor Publice oferă o alternative sigură de economisire cu dobânzi și maturități atractive pe care românii o pot accesa și pe viitor”, informează Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Titlurile de stat pot fi cumpărate astfel:

  • în perioada 7 – 31 octombrie 2019 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului;
  • în perioada 7 – 30 octombrie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, iar în perioada 7-29 octombrie 2019 din mediul rural.

Au eligibilitate, în acest sens, peroanele fizice care au minim 18 ani la data subscrierii. Plafonarea sumelor care se pot investi de către acestea a fost eliminată.

Cei care investesc pot anula subscrierile care au fost deja făcute depunând o cerere în perioada subscrierii.

Titlurile de stat au forma dematerializată, iar valoarea nominală este de 1 leu. Dobânda se plătește la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Totodată, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur se pot transfera și se pot răscumpăra în avans.

Dacă persoana care deține titlurile a decedat, dreptul de proprietate asupra acestora este transferat moștenitorilor, aceștia prezentând documentele legale care le atestă calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație se va face pe tot parcursul anului 2019. Lunar, perioada de subscriere va dura trei săptămâni iar maturitățile se vor stabili în funcție de interesul manifestat de investitori.

Prospectul de emisiune, și orice eventuale modificări ale acestuia, sunt și vor fi publicate pe: 

http://www.mfinante.rowww.datoriepublica.mfinante.gov.rohttps://www.comunicatii.gov.rohttps://www.posta-romana.ro.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here