Transport ilegal de lemne. S-a întocmit dosar penal, iar autocamionul a fost confiscat

Transport ilegal de lemne descoperit astăzi de polițiști pe DN 7C, pe raza orașului Miovei. Șoferul, un bărbat de 43 de ani, din Dârmănești, transporta material lemnos care nu corespundea cu fotografiile înregistrate în aplicația SUMAL 2.0. S-a întocmit dosar penal, autocamionul a fost confiscat, iar lemnele au fost predate reprezentanților Ocolului Silvic Domnești.

„Din primele verificări, s-a constatat că materialul lemnos aflat în mijlocul de transport nu corespunde cu fotografiile înregistrate în aplicația SUMAL 2.0. În urma evaluării materialului lemnos, cu sprijinul unui specialist silvic, s-a constatat că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 11,535 mc, lemn de lucru de esență fag.

Întrucât cantitatea de material lemnos transportată depășea limita de 10 mc, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 68, alin.2 ind.1 din Lg 46/2008, iar autocamionul a fost indisponibilizat în vederea cercetărilor. De asemenea, materialul lemnos a fost predat în custodia reprezentanților Ocolului Silvic Domnești”, transmite IPJ Argeș.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.