Transporturi ilegale de lemne! Un singur aviz, două amenzi

Un bărbat de 32 de ani din comuna Vlădești a primit ieri două amenzi. Bărbatul a făcut mai multe transporturi de lemne având un singur aviz de însoțire. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit și că șoferul nu a activat GPS-ul dispozitivului mobil pe care l-a folosit pentru a încărca datele aferente documentului de însoțire a transportului în sistemul SUMAL 2.0.

„De asemenea, în urma verificărilor, s-a stabilit că cel în cauză nu a activat localizarea prin sistemul GPS a dispozitivului mobil cu care a încărcat datele aferente documentului de însoțire a transportului în sistemul SUMAL 2.0.

Ca urmare a abaterilor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, după cum urmează:

  • o sancțiune în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, ca urmare a efectuării mai multor transporturi de material lemnos în baza unui singur document justificativ, totodată fiind aplicată măsura complementară a confiscării valorice a cantității de 2,6164 mc material lemnos a cărui proveniență nu este justificată legal;
  • o sancțiune în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, ca urmare a nerespectării obligației de activare a localizării GPS a dispozitivului mobil de pe care au fost introduse datele aferente transportului de material lemnos, din locația de încărcare sau din primul loc în care este localizarea prin GPS are acoperire, pe traseul pe care se efectuează transportul”, informează IPJ Argeș.
Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.