Home Politic Tudor Pendiuc: “Câinii fără stăpân, bolnavi sau neadoptaţi trebuie să fie eutanasiaţi”

Tudor Pendiuc: “Câinii fără stăpân, bolnavi sau neadoptaţi trebuie să fie eutanasiaţi”

de Dan Badea
119 vizualizări

cel-mai-vechi-primar-din-ara-al-aselea-mandat-consecutiv-de-edil-al-pite-tiului-pentru-tudor-pendiuc-151124Moartea unui copil de 4 ani muşcat de câinii vagabonzi, în urmă cu câteva zile în Bucureşti a stârnit reacţii puternice din partea tuturor politicienilor din ţară. Cu acest prilej, au fost reluate discuţiile cu privire la o lege pentru câinii fără stăpân, fiecare venind cu propuneri de realizare a unui plan ce va reduce problema câinilor vagabonzi.

Din cauza faptului că municipiul Piteşti este unul din acele oraşe care se confruntă de mai mult timp cu problema câinilor de pe străzi, reacţiile nu au încetat să apară. Primarul piteştenilor, Tudor Pendiuc a făcut afirmaţii clare în ceea ce priveşte problema pe care acesta a promis că o va rezolva, încă din campaniile electorale din trecut. Edilul este de părere că astfel de tragedii asemănătoare celei din Bucureşti pot fi evitate printr-o singură soluţie: votarea în Parlament a unei legi care să permită administraţiilor locale să eutanasieze câinii neadoptaţi. “După părerea mea, câinii de pe stradă ar trebui să fie aduşi în biobaze, trataţi şi vaccinaţi, pentru ca mai apoi să poată fi adoptaţi. Dacă adopţia nu se va face în termen de o săptămână, aceştia să fie eutanasiaţi” a declarat Tudor Pendiuc.

De asemenea, edilul a mai precizat că vina nu le aparţine celor din administraţiile locale, întrucât, în lipsa unei legi clare vizavi de câinii vagabonzi, primăriile nu pot lua nicio decizie. “Parlamentarii de Argeş şi nu numai trebuie să înţeleagă că o astfel de problemă stă în mâna lor. Noi primarii nu putem face nimic dacă nu există o lege clară” a mai afirmat Pendiuc.

Pendiuc: “Biobaza de la Smeura, cea mai mare din lume

Conform afirmaţiilor edilului Tudor Pendiuc, biobaza de la Smeura, care adăposteşte circa 3000 de câini este cea mai mare din lume, dar în lipsa unei legi concrete date de Parlamentul României, adăpostul este practic inutil. “Parlamentul să dea legea pentru câinii vagabonzi şi veţi vedea că  în maxim două luni, în Piteşti va fi ordine” a mai precizat Tudor Pendiuc.

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00