Dacă bugetul localității Valea Iașului nu a fost unul prea generos pentru investiții în ultimii doi ani, din cauza rambursării unui credit necesar pentru implementarea proiectului parcului fotovoltaic, noul an vine cu vești foarte bune pentru locuitorii comunei.

Primarul Nicolae Barbu (foto) ne-a informat că, în acest an, o firmă cu capital româno-italian va construi două hale industriale pentru producția de componente de apă și canalizare. De asemenea, conducerea primăriei speră că, în acest an, Dr Oetker va demara extinderea capacității de producție pe terenul pe care primăria l-a vândut companiei în urmă cu trei ani.

Nicolae Barbu: ,,În câțiva ani, peste 90% dintre locuitorii comunei vor avea parte de servicii moderne!’’

Nu numai investitorii privați vor face investiții importante în acest an… Strada Mihai Viteazul, din satul Cerbureni, va beneficia de 1,5 km de asfalt plus rețeaua de analizare aferentă. Valoarea investiției: 2,5 milioane de lei.

În semestrul al doilea din acest an, se va implementa proiectul de canalizare menajeră în satele Bărbălătești, Borovinești și Ungureni, lucrare cu descărcare în stația de epurare de la Ungureni. A doua lucrare de canalizare va cuprinde satele Cerbureni, Mustățești, Valea Uleului, cu descărcare în stația de epurare de la Curtea de Argeș. Ambele lucrări vor costa 12 milioane de lei.

De asemenea, se va extinde rețeaua principală de gaze în satele Valea Iașului, Bărbălătești, Borovinești și Ungureni, în lungime totală de 10,5 kilometri. Alți 14 kilometri de rețea de gaze vor constitui rețelele secundare, în toate satele. Investiția totală se ridică la 10 milioane de lei.

Nici drumurile comunale nu sunt lăsate de izbeliște… În acest an, nu mai puți de 17 de kilometri de drumuri comunale și locale vor intra în modernizare, reprezentând 48 de străzi din cele 70 ale comunei.

,,După aceste lucrări, care pot dura câțiva ani, peste 90% dintre locuitorii comunei vor avea parte de servicii moderne-apă, gaze, canalizare, asfalt, iluminat public, salubritate sa transport în comun. În acet fel, vrem să onorăm împlinirea a 500 de ani de la prima atestare documentară a satului Valea Iașului (eveniment care se va petrece în 2023, prima atestare documentară datând de la 4 aprilie 1523, printr-un Hrisov al lui Radu de la Afumați-n.r.) și a 550 de ani de la prima atestare documentară a satului Cerbureni (1 iunie 1475, printr-un act al lui Laiotă Basarab). De asemenea, voi începe să trimit scrisorile anuale către cetățeni pentru buna colaborare pe care am avut-o în anul anterior, dar și să le prezint realizările, problemele și, individual, situația plății impozitelor către primărie, Că tot am amintit despre impozite, pentru anul 2020 am hotărât diminuarea impozitelor pe clădiri cu 26% față de 2019, diferență care va compensa creșterea cu 50 de bani a metrului cub de apă și cu 1.7 lei a metrului cub la canalizare’’ a declarat primarul Nicolae Barbu.

Facebook Comments
Articolul precedentȘi-a dat foc! Motivul, o ceartă cu soția
Articolul următorCum poți să divorțezi fără scandal la tribunal
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here