Execuția bugetului general consolidat, conform datelor operative de execuție, s-a încheiat pe primele cinci luni ale anului 2019 cu un deficit de 14,7 miliarde de lei, respectiv 1,43% din PIB. Suma este aproape dublă față de aceeași  perioadă a anului trecut.Deficite peste tot:si la bugetul de pensii,si la sanatate si la general consolidat.Si toate sunt mai mari decat cele programate pentru aceasta perioada.

Guvernul Dancila a investit gresit,numai  in consum, crescand substantial si  nesusustenabil anumite venituri   din sistemul public si alocand mai putini bani decat in 2016 pentru investitii;iar 2016 a fost un an foarte slab la acest capitol.  Din toamna intram in populismul cresterii pensiilor,fara insa a echilibra acest sistem si acordand din ce in ce mai multe pensii speciale.

Toate acestea  conduc la subrezirea bugetului. Romania se va imprumuta ,la   dobanzi din ce in ce mai mari pentru plata salariilor si pensiilor

 Guvernul se indreapta gresit catre latura de consum, unde sunt cheltuite salariile publice si pensile speciale. 

În realitate, bugetul rușinii naționale a devenit factor de risc pentru România.

– Cheltuielile pentru împrumuturile făcute de Teodorovici au crescut cu 13,7%, până la 6,3 miliarde lei, ceea ce înseamnă că anul acesta vom plăti peste 15 miliarde lei numai pe dobânzi;

– Veniturile fiscale sunt la un minim istoric, de numai 6,1% din PIB;

– Investițiile publice din bugetul național sunt la jumatate fata de perioada similara a crizei din 2009.

   Ar  trebui ca  Ministrul Finanțelor Publice, Orlando Teodorovici si Prim-Ministrul Romaniei, doamna Viorica Vasilica Dancila sa ramana cu  functiile alese saptamana trecuta la Congresul PSD, dar sa demisioneze urgent din Guvernul Romaniei, inainte de a se declansa o noua criza economica.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here