Sosirea pe lume a bebelusului reprezinta un moment de bucurie si fericire pentru intreaga familie. Toata lumea se inghesuie sa vada micuta faptura si pe mama mandra. Dupa nasterea copilului apar numeroase probleme, asa ca, parintii ar trebui sa nu mai aiba o grija in plus, aceea de a amenaja camera nou-nascutului. Acest proiect ar trebui realizat inainte ca fericitul evenimentul sa se produca.

In cele 9 luni de graviditate, o viitoare mamica responsabila va planifica in detaliu totul, va cumpara toate obiectele necesare si va reusi sa creeze un spatiu perfect pentru copil. Din fericire, in ziua de astazi nu este deloc greu sa faci acest lucru, caci ai deja la indemana toate produsele necesare. Tot ce trebuie sa faci este sa pui planul pe foaie, o vizita la magazine de specialitate sau o comanda online, daca nu vrei sa mai pierzi timpul cu sesiunile lungi de shopping.

Iata care sunt avantajele amenajarii camerei inainte de sosirea pe lume a bebelusului tau!

  • Vei avea totul deja pregatit si nu va trebui sa alergi prin tot orasul dupa obiectele necesare. Tine cont de faptul ca trebuie neaparat sa gasesti un patut nou pentru bebe, sa alegi din numeroasele modele existente pe cel care se muleaza pe nevoile copilului, sa nu uiti de sistemul de supraveghere video si audio, de o veioza de noapte, o masa de infasat si de alte accesorii importante, chiar indispensabile;
  • Daca achizitionezi aceste produse din timp, atunci nu te vei stresa prea mult in legatura cu bugetul pe care il ai la dispozitie. Timp de noua luni vei cumpara tot ce iti trebuie, iar cheltuielile vor fi suportate mai usor in acest mod. In plus, vei sti exact ce obiecte ti-ar mai fi utile, dar pe care nu le poti cumpara si, in acest fel, vei putea sa le spui invitatilor la botez ce produse iti mai sunt necesare pentru bebe;
  • Este timp suficient ca pana la nasterea copilului sa se usuce peretii sau diferite obiecte pe care le-ai varuit sau vopsit. Cu siguranta ca te-ai gandit la igienizarea camerei in care va sta micutul. Peretii trebuie varuiti proaspat, usile date cu vopsea, masa cu lac, parchetul raschetat sau schimbat. Aceste operatiuni presupun folosirea unor produse care nu sunt intotdeauna bio si pot afecta intr-un fel sau altul sanatatea copilului. Fa-le din timp, caci in acest fel vei primi bebelusul intr-un mediu prielnic!
  • Pana la nasterea copilului te poti decide daca, peste ceva timp, va mai veni pe lume un bebe. De regula, parintii planuiesc din timp aceste lucruri. Pana la venirea pe lume a primului copil, puteti face planul pentru urmatorii ani, pentru ca ai putea sa amenajezi o camera adecvata acestui proiect de familie: doua sau trei paturi, un spatiu liber mai mare, o masuta si scaunele, cutii de jucarii mai incapatoare, dulapuri suficiente etc. Chiar si pentru un singur copil, o camera mai spatioasa va fi un avantaj atunci cand acesta mai creste si are nevoie de mai mult spatiu.
  • Un alt avantaj este ca poti incepe serviciul in scurt timp, fara sa te mai gandesti la amenajarea camerei. In general, mamicile de astazi nu mai asteapta 1 sau 2 ani pentru a relua munca, ci prefera sa angajeze o bona sau sa apeleze la bunici pentru a avea grija de bebelus. O camera deja pregatita, utilata cu tot ceea ce este necesar, nu va mai putea fi realizata atat de usor dupa nastere.

Tine cont de aceste avantaje atunci cand te decizi sa amenajezi camera copilului si nu uita de sfaturile specialistilor, care iti pot sugera diferite idei interesante pentru un astfel de proiect!

Surse foto:

https://www.shutterstock.com/image-photo/baby-room-yellow-chair-white-cot-554963806?src=lVO3Yg-BhB_pTybWX5Fg1w-1-12
https://www.shutterstock.com/image-photo/close-gift-pregnant-woman-baby-shower-345832067?src=hHsgDuaxqjA10H0nuZDTjA-1-35
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here