A venit momentul în care te-ai hotărât să-ți  amenajezi căminul. Timpul te cam presează și nu știi dacă vei face totul corect și exact așa cum îți dorești. Trebuie să te concentrezi doar pe acest lucru pentru a-ți pune toate planuri în aplicare și rezultatul să fie unul cu adevărat impresionant. Ai nevoie de puțină inspirație și destul de multă răbdare pentru a face din locuința ta cel mai frumos și plăcut loc. Îți va lua timp, este adevărat, dar în final vei fi mulțumit cu tot ce ai realizat. Iar noi venim în ajutor cu mici ponturi pe care trebuie să le iei în considerare.

Îți dorești o casă amenajată cu stil? Iată trei greșeli pe care trebuie să le eviți pentru a-ți atinge scopul:

1.Iluminarea dintr-o singură sursă

Ceea ce trebuie să iei în calcul și să eviți cu desăvârșire este faptul că un singur corp de iluminat nu are cum să asigure o lumină odihnitoare și uniformă. Nu amplasa într-o cameră mică și joasă a unei lustre cu multe brațe sau chiar becuri puternice! Neoanele sau plafonierele reprezintă o idee nepotrivită pentru casa ta. Este foarte bine să ai trei surse de lumină: una generală, slabă, punctuală, de citit și o lumină puternică pentru dressing.

 2.Camera copiilor

Când vine vorba de camera copiilor, trebuie să fi foarte atent. În cazul în care copilașii sunt apropiați de vârstă, lucrurile sunt mai simple. Îți oferă posibilitatea să identifici preocupări și interese comune și rezultă un design ideal, mulțumitor pentru cei doi. Nu uita să delimitezi spațiul fiecăruia pentru ca jucăriile, lucrurile și activitățile să nu se întrepătrundă. Dacă îți dorești să afli mai multe informații despre cum să amenajezi camera celor mici, acest ghid este foarte folositor și conține idei minunate. Sex-ul copiilor are o mare importanță atunci când dorești să faci un astfel de pas. Fie ca este fată sau băiat este important să te pliezi pe dorințele lor.

 3.Dulapul, ridicat până în tavan

Una dintre greșelile pe care le fac oamenii este să-și cumpere un dressing scund și după își dau seamă că pot depozita tot felul de cutii și lucruri pentru a-l înălța. Din punct de vedere estetic, nu este deloc potrivit. Ceea ce ai nevoie este un dulap înalt până la 15 cm de tavan și să conțină uși din oglindă. În momentul în care ești hotărât să achiziționezi un dulap, analizează foarte bine spațiul pe care îl ai. Estimează cam cum ar trebui să fie produsul pe care îl cumperi pentru a evita situațiile de acest gen.  

        Întotdeauna este potrivită o schimbare în casa ta, mai ales când vine vorba de amenajare. Vrei ca totul să fie bine pus la punct și fiecare detaliu este analizat în amănunt, ești entuziasmat și uneori omiți să ai în vedere greșelile enumerate mai sus. Ai o fire perfecționistă și nu este un lucru rău, dar nu lua decizii de care nu vei fi mulțumit în final. Amenajează cu multă răbdare și idei cât mai originale!

Sursa foto: Shutterstock.com

Facebook Comments
Articolul precedentMihai Georgescu, în mijlocul locuitorilor din Călinești
Articolul următorRomânia, mamă bună pentru toate fiicele și fiii ei
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here