Sunt multe persoane care isi doresc sa aiba propriul lor business, pentru a se bucura de confort, prosperitate si pentru ca isi doresc sa fie proprii lor sefi. Avantajul unui venit constant si al unui castig sigur este, de multe ori, un motiv suficient pentru ca o persoana sa doreasca sa isi deschida propria afacere. Cu toate acestea, multi sunt cei care nu cunosc anumite aspecte, pozitive, dar mai ales negative relationate cu tot ceea ce implica demersurile unui business, dar mai ales dezvolarea acestuia.

Cu ce inconveniente te vei confrunta?

  • Fondurile financiare. Banii sunt principala problema, mai ales la inceputul demersurilor, cat si pe parcursul acestora, intrucat pot aparea din ce in ce mai multe cheltuieli si investitii necesare, pe masura ce te extinzi sau decizi sa angajezi personal competent care sa de ajute in dezvoltarea acestui business. Pentru astfel de momente, poti cere un credit rapid de la FixCredit, pentru a putea sa evoluezi, fara sa duci grija banilor.  In acest fel, vei reusi sa te concentrezi pe lucrurile cu adevarat importante si pe toti pasii pe care urmeaza sa ii faci, din moment ce banii nu mai reprezinta o problema majora (sau cel putin pentru momentul actual). De asemenea, poti apela si la alte modalitati de creditare oferite de FixCredit, prietenul tau de nadejde, intrucat ofertele sunt variate. Spre exemplu, daca ti se pare ca un credit ifn te avantajeaza mai bine la acest moment , poti opta pentru un imprumut care sa iti ofere conditii flexibile de rambursare a banilor, in functie de nevoile si calculele tale.
  • Gradul de responsabilitate. Atunci cand te afli la conducerea unei afaceri, responsabilitatea este cu mult mai mare decat in cazul in care ai fi doar un simplu angajat. Nu doar ca trebuie sa iti duci la bun sfarsit indatoririle de sef, dar trebuie sa te asiguri ca iei cele mai bune decizii pentru tine, pentru angajatii tai, dar si pentru dezvoltarea business-ului. Stresul si presiunea sunt doi factori care vor face parte constant din viata ta.

Ce avantaje iti ofera o afacere proprie?

  • Nu decide altcineva ce ai de facut sau ce trebuie sa faci. Unul dintre beneficiile cele mai importante este ca, fiind propriul tau sef, nu vei mai fi coordonat de nicio alta persoana (lucru care dupa un anumit timp poate deveni destul de frustrant). Acest avantaj iti da libertatea de decizie, insa trebuie sa fii suficient de pregatit, sa cunosti foarte bine sfera de activitate, dar si competitia, pentru a putea face fata si pentru a te propulsa deasupra competitorilor tai. Nu uita ca, mai ales la inceput, va trebui sa te inarmezi cu rabdare si pozitivism si, in mod cert, lucurile se vor aseza in favoarea ta.
  • Iti poti face programul de lucru care sa iti convina sau care sa te avantajeze. In majoritatea cazurilor, atunci cand esti doar un simplu salariat, trebuie sa respecti un orar strict de munca, stabilit de conducerea interna. Insa, daca esti propriul tau sef, iti poti ajusta programul in functie de nevoi, dar si de preferinte. Trebuie, totusi, sa gasesti un echilibru si sa nu profiti de acest avantaj, mai ales atunci cand ai si alte persoane angajate.
  • Tu esti cel care isi selecteaza echipa. De cate ori nu ai fost pus in situatia in care sa lucrezi la un proiect cu un coleg de munca cu care nu erai intr-o relatie tocmai buna? Ei bine, atunci cand te afli la conducerea unei afaceri, tu esti cel care isi poate selecta personalul, echipa impreuna cu care sa reusesti sa faci business-ul sa mearga ca pe roate.  Acest aspect implica un mare avantaj, dar si un inconveninet in acelasi timp, intrucat este necesar sa iei deciziile potrivite.
  • Remuneratia. Evident, profitul reprezinta unul dintre cele mai asteptate aspecte ale detinerii unei afaceri. Daca ai stiut sa te organizezi suficient de bine si ai abordat strategiile necesare, roadele munci tale vor fi (ras)platite pe masura.

Acestea sunt, asadar, cele mai importante aspecte Pro si Contra de care ar trebui sa tii cont in momentul in care iti doresti sa iti deschizi o afacere. Tu ai luat in calcul aceste lucruri pana acum?

Surse foto: www.shutterstock.com  

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here