Home Politic 220 de delegaţi argeşeni, la congresul Partidului Conservator

220 de delegaţi argeşeni, la congresul Partidului Conservator

de Dan Badea
29 vizualizări

Peste 6800 de delegaţi şi simpatizanti ai Partidului Conservator s-au reunit duminică într-un Congres Extraordinar, făcând ca Sala Palatului, cea mai mare sală din tară, să devină neîncăpătoare. În pregătirea alegerilor de anul viitor, conservatorii din toată tara s-au reunit pentru a-şi completa structurile de conducere cu o funcţie de Preşedinte Executiv, în care a fost ales senatorul Vasile Nistor, dar şi încă trei vicepreşedinţi, funcţii în care au fost aleşi deputatul Tudor Ciuhodaru, Jenică Poenaru şi Corneliu Pascu. De asemenea, a fost validat in functia de Secretar General al PC, deputatul Florea Damian.

In unanimitate, delegaţii au validat protocolul de constituire a Alianţei de Centru Dreapta şi, ulterior, decizia de constituire a Uniunii Social Liberale (USL). Şi pentru că şi-a propus ca, în urma alegerilor din 2012, Partidul Conservator să devină un partid al aleşilor locali, preşedintele Daniel Constantin le-a prezentat delegaţilor principalii candidaţi ai partidului la alegerile locale de anul viitor. “Îmi doresc ca Piedone să ne împărtăşească cunoştintele sale administrative şi să ne ajute să-l facem primar al Iaşiului pe Tudor Ciuhodaru. Dorim ca la Galaţi să ajungă primar domnul Durbacă. La Buzău e nevoie de un preşedinte de consiliu judeţean ca senatorul Ion Vasile. La Primăria Focşani avem nevoie de un primar conservator şi cred că avem cartea câştigătoare în persoana lui Ionel Celmare. La Mureş va intra în luptă secretarul general al partidului, Silviu Morariu. La Sibiu îi urez succes pentru Primărie lui Cristian Marinescu. La Mehedinţi este dorit ca preşedinte Nicolae Tudorescu. La Timişoara avem nevoie de un primar ca Maria Grapini. La Sectorul 6 în Capitală va candida Ştefan Florescu, iar la Sectorul 2, Bogdan Diaconu”, a prezentat Constantin lista candidaţilor de forţă ai PC pentru 2012.

La Congresul PC au participat, ca invitaţi, şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, senatorul PSD Ecaterina Andronescu, dar şi reprezentanţi ai sindicatelor şi ai ambasadelor. Absenţa unor lideri ai PDL a fost explicată, ironic, de preşedintele PC: “Mi-am permis să nu invit PDL. Nu din lipsă de politeţe, ci pentru că nu am ştiut pe cine să invit: preşedintele figurant sau preşedintele jucător”.

Antonescu le-a mulţumit partenerilor de la PC pentru alianţa constituită, despre care a spus că este o “vastă construcţie politică, care va dura şi care va învinge”. “În numele PNL, vă spun că puteţi conta pe noi. În numele PNL, vă spun că vom învinge! Am pornit la o construcţie politică pe care puţini o credeau posibilă şi de care foarte mulţi se temeau şi se tem (…). Nu am nici un fel de ezitare să afirm că sunt mulţumit că am făcut această alianţă cu dvs. şi cu PSD” a spus  Antonescu, el revendicând pentru PNL şi PC adevărata doctrină de dreapta. Despre proiectul USL, care trebuie să fie unul pentru ţară, le-a vorbit delegaţilor senatorul Ecaterina Andronescu. “Proiectul USL trebuie să fie unul pentru ţară, un proiect în care cetăţenii acestei ţări trebuie să se regăsească. Să venim la guvernare şi să aducem prosperitate şi bunăstare în România pentru toţi românii”, a spus Andronescu.

Purtătorul de cuvânt al PC Bogdan Ciucă a ţinut să remarce şi prezenţa deputatului Varujan Pambuccian, “singurul lider din afara USL cu care am avut un dialog echilibrat şi onest deocamdată”.

Senatorul Vasile Nistor, care a a fost ales preşedinte executiv al PC cu 5.971 de voturi “pentru” şi 311 “îm­potrivă”, le-a cerut iertare românilor care au avut de suferit din cauza modului cum a votat atunci când era membru PDL. Florea Damian a fost ales secretar general al partidului cu 6.002 voturi “pentru” şi 280 “împotrivă”. Lucrările congresului extraordinar al PC au fost încheiate de preşedintele partidului, Daniel Constantin. El a ţinut să-i transmită “un imens mulţumesc” preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu. “Chiar dacă nu e acum alături de noi, noi îi simţim sprijinul întotdeauna”, a spus liderul PC.

Cei 220 de delegati argeseni, condusi de Ion Cornel Lazar, s-au bucurat de asemenea de aprecirea liderilor PC, fiind bine reprezentati in prezidiu. Pe scena, alaturi de Presedintele filialei judetene, au mai urcat Adriana Croitoru, Presedintele OFC Arges si Adrian Bughiu, Secretarul General al Tinerilor Conservatori. “ Inca o data s-a demonstrat ca cetatenii vad acum in  PC, o forta din punct de vedere politic, iar acest congres este dovada vie, a acestui fapt”, a declarat Ion Cornel Lazar, Presedintele PC Arges. “Cred cu tarie in proiectul USL, iar aceasta manifestare, cred ca dovedeste aliatilor nostri ca suntem un partener viabil si puternic”, a completat si Adrian Bughiu.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00