În această dimineață, reprezentanții Municipalității Piteștene și consultanții unei firme importatoare au prezentat presei județene un nou model de autobuz hibrid care ar putea fi văzut, foarte curând, pe toate rutele orașului și în suburbii. Autobuzul, marca Mercedes, modelul Citaro Hybrid, folosește ultimele tehnologii din domeniu, care vor asigura atât un confort sporit călătorilor, cât și un nivel de consum și al poluării mult inferior modelului actual din flota Publitrans. Un astfel de autobuz costă în jur de 380 de mii de euro. Cei mai mulți bani pentru achiziționarea a 70 de bucăți vor veni de la Uniunea Europeană, Primăria urmând a deconta doar 2% din valoarea lor.

Presa și cu reprezentanții municipalității au avut ocazia de a se plimba cu acest autobuz, extrem de silențios, pe ruta Teatrul Davila-Craiovei și retur.

Mai jos, puteți urmări întreaga declarație a primarului Cornel Ionică:

Facebook Comments
Articolul precedentFAZA ZILEI:Beat cui
Articolul următorAcțiune de amploare a Poliției Locale
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here