Cu toate că în România Acro-Dance încă nu este foarte cunoscut ca în celelalte țări, iată că la Pitești s-a făcut performanță.

Acro-Dance este un stil de dans combinat cu dansul clasic, tehnică și elemente de gimnastică aerobică. Dansul este unic având elemente acrobatice în timpul executării. Este atât un dans pentru amatori, dar și pentru profesioniști, organizându-se competiții în toată lumea. Trebuie menționat că și cei de la Cirque de Soleil folosesc acro dance-ul în show-urile loe.

În Pitești acro-dance a venit în anul 2016 odată cu înființarea ACS ONIX DANCE, club care promovează tinerele talente din cadrul acestei discipline. Disciplina a apărut în 1900 în Vadudeviile Canada și a devenit foarte cunoscută prin performanța de-a combina mișcările de dans cu cele de gimnatică.

Despre tinerele noastre din Pitești oamenii nu știu mai nimic. Copile cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani care au reușit să facă performanță cu acest stil. Sportivele clubului din Pitești, chiar anul aceste, au adus titlul de vicecampioane mondiale la DANCESTAR WORDL DANCE MASTER, Porect, Croația. Concurs organizat sub egida ESDU de mai mult de 15 ani în întreaga lume.

Fetele sunt pregătite de antrenor-coregraf Zgreaban Elena Cristina, iar în noul sezon competițional după participarea la Bucharest Dance Festival și Freedom Dance Festival, unde au obținut calificări la Campionatul Internațional din Budapesta și Campionatul Mondial din Canada, acestea, alături de antrenorul lor, vor avea un an în care vor trebui să dovedească că sunt cele mai bune.

Din păcate pentru a fi susținute fetele au nevoie și de sponsori. Ca orice sport și acesta este unul destul de costisitor: este nevoie de costume, pantofi speciali și multe ore de antrenament. Până acum părinții și antrenoarea au încercat să susțină din banii proprii deplasările fetelor. Deplasări care, până la urmă, chiar au meritat, ținând cont că acestea au făcut performanță. Poate Primăria, Consiliul Județean sau Instituțiile de Cultură sau chiar oamenii de afaceri, de ce nu?, ar trebui să se preocupe și de aceste fete.

Cu toate că pe noi, Argeșenii, ne-au făcut mândrii peste tot pe unde au concurat, se pare că nu mulți au auzit de ele sau și-au dat interesul să afle.

Menționăm, de asemenea, că ambele competiții din acest an, unde fetele au luat rezultate excepționale, fiind chiar pe podium, au fost cu jurați internaționali și participanți din mai multe țări. ACS Onix Dance reușind sa marcheze anul 2018 cu doua performante uriașe iar pentru 2019 sportivele clubului se pregătesc pentru DANCE WORLD CUP QUALIFIER 2019 cu finala în Portugalia.

Poate că noi, cei care mai putem face câte ceva, vom începe să ne preocupăm și de viitorul acestor copii care muncesc și opt ore pe zi pentru a atinge performanțe.

 

 

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here