Încă de acum doi ani, primarul comunei Băbana, Bebe Ivan, făcea apel către conducerea Direcției Silvice Pitești să facă toaletarea copacilor care aparțin de aceștia. Se pare că în acest timp nimeni din conducere nu a făcut eforturi prea mari pentru a se ocupa de problemă. Și iată că natura se întoarce împotriva omului dacă nu i se dă atenția cuvenită.

Astfel, în urmă cu două zile, încă un copac – pentru că nu este primul în ultimii ani – a căzut avariind un autoturism în care se aflau doi tineri. Tinerii se aflau pe DJ703E când copacul împovărat a căzut pe autoturism.

Bebe Ivan face, de asemenea, apel și la Dan Manu sau la Instituția Prefectului să vorbească cu cei de la Direcția Silvică să-și facă treaba: „până nu moare cineva nu vă învățați minte! Vine iarna, zăpada va scoate din rădăcini zeci de arbori, iar crăcile vor sparge câteva parbrize!”, a spus primarul.

Adevărul e că situația nu pare deloc roz pe acea porțiune de drum. Copacii sunt gârboviți și împovărați și par să cadă din moment în moment producând victime.

Unul dintre tinerii aflați ieri în mașină a decis să de Direcția Silvică în judecată, mai ales că acesta a fost pe punctul de a se electrocuta. Mai jos, vedeți și poziția edilului localității, Vasile Ivan, cu privire la starea copacilor.

 

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here