Home Fapt divers Acţiuni de prevenire ale Poliţiei pentru referendum

Acţiuni de prevenire ale Poliţiei pentru referendum

de Dan Badea
64 vizualizări

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, ai Serviciului de Ordine Publică precum şi cei din Compartimentul Prevenire au distribuit ieri şi astăzi, în zona pieţelor din municipiul Piteşti, precum şi în zona centrală a municipiului Piteşti şi oraşelor Costeşti şi Topoloveni, materiale de informare privind necesitatea respectării legalităţii în ceea ce priveşte desfăşurarea referendumului din 29 iulie 2012, acţiune care face parte intergrantă din campania de prevenire şi informare „Votează legal! Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”. Cu această ocazie, poliţiştii au reamintit cetăţenilor că, potrivit articolului 54 din Legea 3 /2000, privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, „Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.
Pedeapsa prevazută la alin. (1) se aplică şi persoanelor care votează fără a avea drept de vot ori alegătorilor care votează de mai multe ori în ziua referendumului.

În cadrul activităţilor desfăşurate li s-au menţionat cetăţenilor şi prevederile art. 43^1 alin. 5 din Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, în care se menţionează că: “Biroul Electoral Central va înainta copiile listelor electorale permanente, respectiv tabelele electorale utilizate în cadrul secţiilor de votare Autorităţii Electorale Permanente, care le va verifica în vederea depistării eventualelor voturi multiple, în termen de 60 de zile de la data referendumului. În situaţia în care Autoritatea Electorală Permanentă va constata existenţa unor persoane care şi-au exercitat votul de mai multe ori, va sesiza organele de urmărire penală în aplicarea prevederilor art. 54 alin. 2 (Pedeapsa, închisoare de la 6 luni la 5 ani, se aplică şi persoanei care votează fără a avea drept de vot ori alegătorului care votează de mai multe ori în ziua referendumului)”. Acţiunile de acest gen vor continua până în ziua referendumului.

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00