Arderea frunzelor va fi interzisă. Ce amenzi riscă cei care încalcă legea

Arderea frunzelor va fi interzisă începând de luna viitoare. Cei care încalcă legea pot plăti amenzi de până la 800 de lei pentru persoane fizice, și 20000 de lei pentru persoane juridice..

Potrivit Legii compostului, care va intra în vigoare pe 20 februarie, frunzele și alte resturi vegetale trebuie colectate selectiv. Prevederile legii fac ca arderea frunzelor și a altor resturi vegetale să devină o contravenție, care se pedepsește cu amendă de la 400 la 800 de lei, pentru persoane fizice și de la 10.000 la 20.000 de lei, pentru persoane juridice. Personalul împuternicit de la Garda Națională de Mediu va constata încălcarea legii și va da sancțiuni.

Sursa: agrointel.ro

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Berta-Elena Dima

Născută pe 25 septembrie 1991, Berta Elena Dima este o tânără speranță a presei argeșene!  Este absolventă a Facultății de Jurnalism-Universitatea din Pitești, dar și deținătoare de Master pe Jurnalism Tematic la Universitatea din București! Ii place să scrie, sa danseze, sa se plimbe în aer liber si sa asculte muzică.  ,,Îmi place să observ societatea si sa relatez despre ce se întâmplă în jurul meu''  este mesajul jurnalistei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.