Home Fapt divers Campanie pentru prevenirea victimizării minorilor,,ATINGERI NEDORITE”

Campanie pentru prevenirea victimizării minorilor,,ATINGERI NEDORITE”

de Argeseanul
61 vizualizări

Obiectivul principal al inițiativei îl constituie creşterea nivelului de informare al copiilor, părinţilor și publicului larg asupra necesităţii implicării în prevenirea şi combaterea acestui tip de abuz, iar în situația nedorită în care asemenea fapte s-au petrecut deja, încurajarea victimelor de a cere ajutor.

Codul Penal incriminează agresiunea sexuală în rândul infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale, iar fapta ce are ca victimă un minor este pedepsită mai aspru.
Poliția Română și Asociația Telefonul Copilului, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, lansează campania națională de prevenire a agresiunii sexuale asupra minorilor „Atingeri Nedorite”, semnată de agenția de comunicare integrată Mercury360.
Sub sloganul „Suntem rezultatul atingerilor trăite: Află cum te poți proteja de cele nedorite” – campania se desfășoară în perioada noiembrie 2021 – mai 2022, iar în cadrul acesteia, copiii vor afla despre resurse pe care le au la dispoziție, atât pentru a se informa, cât şi pentru a primi consiliere specializată.
Astfel, copiii pot suna gratuit la 116 111, linie europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului, și pot scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro , precum și pe platforma online a organizației https://www.116111.ro/ .
Materialele informative pentru copii includ conţinut elaborat de psihologii Asociatiei Telefonul Copilului, pe înţelesul lor, sub sloganul „Suntem rezultatul atingerilor trăite: Află cum te poți proteja de cele nedorite”. Copiilor le este dedicată și o pagină web care arată cum se poate recunoaște un caz de agresiune sexuală, cu sfaturi de prevenire, explicații despre impactul psihologic asupra victimei și exemple de cazuri reale, consiliate de organizație (editate pentru respectarea anonimatului): https://www.116111.ro/AtingeriNedorite.
Pentru publicul larg, campania de prevenire include un spot video și un spot radio, al căror mesaj reprezintă un apel la prevenire îndreptat și către adulții din jurul copiilor vulnerabili, dar și un apel în vederea semnalării la 112 a situațiilor în care viaţa copiilor este pusă în pericol.

Sfaturi pentru părinți:

  • faceți tot ce puteți pentru a vă feri copiii de abuz. Învățați-i de mici că nimeni nu-i poate atinge în zonele intime, vorbiți cu ei despre secrete, despre limitele personale, pe care au tot dreptul să și le apere;
  • Ajutați-i să vă memoreze numărul de telefon și să învețe adresa de acasă;
  • Arătați-le cum să recunoască de la distanță furia, frica și alte emoții puternice;
  • Credeți-i! De fiecare dată când se întâmplă ceva, rămâneți de partea lor! Interveniți, cereți ajutor, luați măsuri!
  • Spuneți-le că nu e vina lor că există persoane care nu respectă limitele personale, dar că e datoria lor să și le protejeze, și a noastră, ca părinți, să-i ajutăm cu tot ce putem;
  • Învățați-i să evalueze bine spațiul și oamenii din jur: -Sunt copii agitați în partea aceea? Să evite zona. -Cineva strigă? Să evite zona; Să repereze de la început un adult sau doi (un părinte cu copii, cineva de la pază), căruia să îi poată cere ajutorul în caz de orice;
  • când merg singuri undeva și sunt interpelați pe stradă de oricine, să ridice privirea, să analizeze contextual, și să meargă mai departe, să ceară ajutor, sau să o ia la fugă; dacă nu pot fugi, cum ar fi într-un autobuz, să strige ,,STOP! Nu mă mai atinge! Ajutor!”
https://youtu.be/_FJmNp28pKY
Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00