Home Editorial Cătălin Grigore: “Silogisme … preelectorale”

Cătălin Grigore: “Silogisme … preelectorale”

de Dan Badea
80 vizualizări

În plină vară, pe vreme de cod portocaliu, suntem blagosloviţi cu veşti bune de sus. Nu  din cer, ci de la FMI, prin sacerdoţii săi. E bine să crezi, depinde în ce. În nici un caz în minciuni, chiar şi în lumea de aici. Dar mai cu seamă în această lume, în care adevărul şi mântuirea sunt cash! S-a anunţat oficial! Ceea ce a fost greu a trecut. În fine, după ce am mers strâmb, ne-am îndreptat. Cel  puţin din punct de vedere economic.

Până nu vom vedea, rezonabil şi conform pariului lui Pascal, nu putem spune nici că nu va fi nici că va fi. Ceea ce este cert este că ori va fi, ori nu va fi să fie ceea ce profeţesc cu mâna pe rapoarte prelaţii de la FMI. Tertium non datur.

Asta conform logicii aristotelice, conform logicii dâmboviţene, se va spune că era să fie, dar nici chiar aşa: ,,Hai măi oameni buni, ce voi nu ştiţi de glumă? Hă, hă, hă!!!”.

Apoi, de undeva, cineva va scoate câteva pungi de gologani de prin locuri dosite, pentru vremuri de pomină electorală. Ceva bănet, şi vom uita o vreme de necazuri. Viaţa va fi iarăşi dulce şi ne vom înduioşa de blagoslovenia mai marilor noştri.

Poate ne vom simţi ruşinaţi, vom  scăpa o lacrimă şi vom face o mărturisire sfioasă:,,Hai bre, că nu sunt oameni răi! Sunt de-ai noştri. Da, da, da…Da? Aoleu, ce spui… Treacă de la mine, hai să-l mai aleg o dată, că cine ştie, mandatul viitor nu-l mai apucă. Doamne ajută… Ptiu, să-mi scuip în sân, că mă ia gura pe dinainte… Ce vorbe nelalocul lor am putut să spun, taică! Doamne, iartă-mă! Căci este de al nostru, semănăm leit cu el. Ş’apoi, o viaţă avem. Ce-i în mână nu-i minciună, adică păsărica, mâncărica şi băuturica. Dacă le ai p’astea… ”.

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Şi va bine şi la vară cald! Vorba aia: ,,Vara nu-i ca iarna!”. Q.e.d.

Oare aşa era?

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00