PDL a avut o misiune extrem de dificilă, aceea de a guverna România într-o perioadă de criză economică. Contextul internaţional nefavorabil a silit guvernele PDL să adopte măsuri de austerite nepopulare ce au dus la pierderea încrederii cetăţenilor. Conştient însă de importanţa acţiunilor sale, PDL şi-a asumat, cu responsabilitate, actul guvernării într-un moment în care celelalte partide politice nu au avut curajul să o facă, iar astăzi România nu se confruntă cu o situaţie similară Greciei, fiind o ţară stabilă din punct de vedere economic.

            Pentru PDL urmează acum  o perioadă la fel de grea  în opoziţie, mai ales în condiţiile în care scopul declarat al USL este acela de a desfiinţa acest partid, demers care este însă de la bun început sortit eşecului.

Chiar dacă în Argeş alegerile nu au fost câştigate de PDL, organizaţia a crescut. Câştigarea unui număr de 24 de primării faţă de 16,  câte au fost obţinute în anul 2008, dovedeşte  faptul că partidul are oameni foarte buni, recunoscuţi de către argeşeni, care i-au votat şi le-au acordat încrederea. De asemenea, procentul de 25% din numărul de consilieri locali este unul foarte bun după o perioada atât de grea pentru partid.

Este adevarat că sunt localităţi în judeţul Argeş în care PDL a obţinut rezultate slabe, prin urmare ne vom îndrepta atenţia către aceste localităţi pentru a revigora filiale locale. Cred că reorganizare partidului trebuie să înceapă cu filiala Piteşti, unde s-a obţinut un scor sub media judeţeană, iar  după finalizarea unei analize atente în partid vom trece imediat la restructurarea filalelor cu rezultate slabe.

Pentru a proceda la reorganizarea partidului trebuie să strângem rândurile, să dăm dovadă de unitate, să acţionăm ca o echipă tocmai pentru a recâştiga încrederea cetăţenilor care doresc să fie conduşi de o echipă serioasă, competentă şi puternică. În acest demers partidul trebuie să atraga oameni noi, cu credibilitate, fără ca oamenii vechi, care au muncit, să fie înlăturaţi, chiar dacă au obţinut rezultate mai puţin bune.

Toată energia trebuie folosită pentru a combate politicile de stânga, promovate şi practicate de USL, în contextul în care PDL a rămas singurul partid important de centru dreapta, PNL dezintegrându-se în USL. Prin urmare, este necesar ca PDL  să-şi asume datoria de a fi  unificatorul forţelor politice de centru-dreapta care, alături de organizaţii şi iniţiative civice care împărtăşesc aceleaşi idei, principii, să construiască un puternic pol de centru-dreapta care să se opună cu succes stângii socialiste.

Obiectivul principal trebuie să îl constituie câştigarea alegerilor parlamentare din toamnă şi continuarea procesului de modernizare a României.

Cătălin Teodorescu,

primvicepresedinte PDL Argeş

Facebook Comments
Articolul precedentFinal de mandat al Cristinei Diculescu
Articolul următorViitura a măturat un pod al CFR-ului, la Curtea de Argeş
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here