Home Editorial Cum pregătește Mimoza PSD Argeș debarcarea lui Nea Nelu

Cum pregătește Mimoza PSD Argeș debarcarea lui Nea Nelu

de Dan Badea
97 vizualizări

Am mai scris și am mai amintit în emisiunile mele despre faptul că nu este deloc întâmplătoare prezența Mimozei PSD Argeș, așa cum este alintată de către mulți colegi de partid Simona Bucura, pe la mai toate evenimentele politice, administrative și culturale din județ. Știe de mică faptul că o imagine se cultivă în timp și că ochii care nu se văd că se uită, iar aparițiile sale, unele de un penibil absolut (azi o vezi în ie, ulterior în vestă de motor la un festival rock finanțat de Consiliul Județean, apoi în costum pe la vreo ședință ministerială, ulterior echipată în pilot de raliu etc.) au ca unic scop fixarea percepției publice că Mimoza este El Lider Maximo al PSD Argeș, cel puțin la nivel de imagine. Chiar departamentul de presă al PSD are grijă de acest lucru, unii dintre foștii jurnaliști fiind pe ștatul de plată al cabinetului parlamentar al Mimozei. De aceea, nu este zi, nici măcar sâmbăta, în care presa acaparată de PSD pe 500 sau 1000 de lei/contractul să nu primească măcar un comunicat despre neprețuitele idei, acțiuni sau prezențe ale Simonei Bucura. Că multe dintre acestea sunt aberații, am mai spus-o și am mai scris-o, însă pentru Simona Bucura și pentru departamentul său de presă contează imagine pe care și-o cultivă. Sau, în sfârșit, pe care dorește să și-o cultive, rezultatele fiind deseori sub așteptări… În același timp, tot departamentul de presă respectiv are grijă ca abia să mai amintească despre realizările și declarațiile lui Nea Nelu Mînzînă, actual președinte al PSD Argeș și al Consiliului Județean.

Pentru ochii care văd, asaltul mediatic la care sunt supuși cititorii site-urilor, ziarelor și televiziunilor ,,finanțate” de către PSD cu știri despre Simona Bucura a crescut vertiginos în ultimul an. Un simplu jurnalist, ca mine, și-ar pune întrebarea: la ce bun o desfășurare așa de mare de forțe pentru un politician care, oricum, s-a aflat permanent, în ultimii 10 ani, pe locuri eligibile pentru Camera Deputaților? Până la urmă, din 2024 nu și-ar putea continua ,,cariera” de frecătoare de mentă prin Parlament, așa cum o face de atâția ani? Răspunsul vi-l dăm noi, indirect! După ce, în ultimele săptămâni, am discutat cu mulți membri de frunte ai PSD, de la parlamentari și până la primari de comună și de la consilieri locali și până la șefi de instituții deconcentrate, am aflat, așa cum anticipasem și noi, că Simona Bucura își face această campanie de imagine având gânduri mult mai serioase. Primul pas, iar mai jos o să explicăm de ce, este acela de a acapara funcția de președinte PSD Argeș. Al doilea pas este de a ,,reveni” profesional în județul Argeș, posibil din 2024 ca președinte de consiliu județean. Scriem ,,posibil” și nu sigur, deoarece un alt ,,greu” PSD Argeș, protector și coleg de gașcă al Mimozei, primarul de la Mioveni, Ion Georgescu, ar putea opta, așa cum anunțase acum patru ani, să devină mai-marele CJ.

Mai sus am anunțat scopul Mimozei, acum să vedem mijloacele… Pentru ca Simona Bucura să ajungă pe cai și mai mari este nevoie ca Ion Mînzînă să fie înlăturat. Primul pas este debarcarea acestuia din fruntea de președinte al PSD Argeș, lucru la care gruparea Simonei Bucura lucrează intens. În ultimele săptămâni, aceasta a reușit, ajutată de primarul Ion Georgescu, să convingă pe cei mai mulți dintre primarii pesediști din nordul județului să o voteze la viitoarea confruntare internă cu Nea Nelu, alegeri care s-au amânat până, probabil, primăvara anului viitor. În Sud, tot datorită/din cauza Mimozei, Nea Nelu a pierdut o bună parte din susținere, după scandalul Bălășoiu mult-inflamat chiar de publicațiile contractate de Simona Bucura și de grupul de la Mioveni. După acest scandal, practic, Ion Mînzînă a pierdut jumătate din sprijinul primarilor pesediști din sud. Tot gurile rele din PSD vorbesc că, înaintea alegerilor interne, lui Ion Mînzînă i se pregătesc câteva materiale de presă negative, o adevărată bomboană pe colivă pusă de Mimoză. Tot sursele noastre din PSD ne-au anunțat că Ion Mînzînă nu va pleca cu mâinile în buzunar, urmând ca în 2024 să fie pus pe un loc eligibil, de consolare, pentru alegerile parlamentare. Între timp, camarila sa de la CJ, în frunte cu Adrian Bughiu, va fi spulberată de noua conducere. De fapt, se și știe că Mimoza nu îl suportă sub nicio formă pe vicele Baghera. În cazul în care Simona Bucura nu va opta pentru șefia Consiliului Județean, aceasta ar urma a fi numită pe o funcție importantă ministerială la București, în cazul câștigării alegerilor de către PSD în 2024.

Acum, ținând cont că acest material este unul de opinie, mărturisesc că, în ultimii ani, nu am avut deloc o relație proastă cu cei doi, fie ea Simona Bucura, fie el Ion Mînzînă! Da, au fost poate ceva contre mediatice, așezonate cu o anumită lipsă de comunicare… Ca o părere personală, cu toate greșelile și viciile sale, Ion Mînzînă și-a tratat de zeci de ori mai bine colaboratorii din PSD și din administrație, spre deosebire de Simona Bucura care, de când o știm noi, s-a preocupat mai mult de intrigi pentru parvenire. Nu vreau să scriu că este o femeie machiavellică, uneori demonică, așa cum o descriu unii colegi de-ai săi, însă aceia care vor avea de decis asupra persoanei care va conduce PSD Argeș sunt tocmai membrii PSD, nu noi!

Va urma!

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00