De vreo trei săptămâni, mass-media argeșeană este intoxicată de informații, mai mult sau mai puțin ,,pe surse’’, despre războiul fraticid din PNL Argeș. Aparent, dacă ar fi să ne luăm după manevrele de presă, toată lumea îi vrea capul președintelui Adrian Miuțescu: de la puștanii lipitori de afișe până la klingonienii de pe Star Ship Enterprise și de la femeia de serviciu de la sediu, până la oamenii care, pe vremea USL-ului, frecau p… articiparea la viața politică pupându-se cu mai-marii de la PSD.

În afara răsfoirii unor comunicate de presă, venite de-o parte și de alta a baricadei, în toată această perioadă am stat spectator. Totuși, a fi spectator nu înseamnă că nu te poți interesa de ce se întâmplă, așa că acest material nu va menaja pe nimeni.

În primul rând, ca să o scriem de la început, așa-zisul puci nu a avut rolul de a-l mazili pe actualul lider al filialei Argeș a PNL, Adrian Miuțescu. Nu, interesele sunt mult mai mari, marele cap care ar trebui să cadă fiind al președintelui Ludovic Orban. De ce scriem treaba asta? Pentru că, în această perioadă, încercări de a răsturna liderii de filială PNL, aleși democratic, au mai avut loc în vreo șapte-opt județe ale țării. Cum nici dumneavoastră, nici noi nu credem în coincidențe, toate aceste filiale au un numitor comun: l-au susținut, îl susțin și îl vor susține pe liderul Ludovic Orban. Teoria conspirației? Nu, nici vorbă…

Mișcarea anti-Ludovic Orban a fost declanșată de un senator PNL de Prahova, Iulian Dumitrescu. Nu a făcut-o dezinteresat, acesta având contracte de aproape 10 milioane de euro, în firmele pe care le conduce prin interpuși, cu Primăria Sectorului 6, condusă de Gabriel Mutu (PSD). Aici nu este vorba numai de relațiile de afaceri sau de prietenii transpartinice, cu care ne-am obișnuit în ultimele trei decenii… Nu, încă de acum trei ani liderii de filială vizați de aceste puciuri au încercat și, parțial, au reușit eliminarea din funcțiile importante a unor colaboratori dovediți ai Securității, precum și destructurarea păienjenișului politico-economic creat în jurul acestora. Lucru care, lesne de înțeles, nu a convenit structurilor care au acaparat partidele românești (da, inclusiv PSD) de la Revoluție încoace.

Ca să nu credeți că mințim, hai să dăm două exemple din gașca puciștilor argeșeni… Primarul de la Morărești, unul dintre contestatarii lui Miuțescu, a fost dovedit ca și colaborator al fostei Securități. Virgil Baciu, primarul de la Corbi? Da, și el a dat cu ciocu’ la Secu, în ciuda imaginii de rocker dezinhibat de orice chestie politică pe care și-a creat-o, pe bănuți frumoși dați presei, în ultimii ani. Care sunt aceia care mai vor să pună mâna pe PNL Argeș? Unul ar mai fi avocatul Radu Perianu, fostul lider al PNL Pitești, penelist care, după fiecare ședință a biroului permanent îi dădea raportul chiar vicepreședintelui PSD Argeș! Halal luptă de clasă, nu-i așa?

Alte sfori trase împotriva lui Miuțescu sunt venite de la foștii liberali, reconvertiți, în urmă cu câțiva ani, în membri ALDE. Cum ALDE nu mai există, mulți vor să se întoarcă și nu oricum, ci ca șefi, șefuți, șefuțe… Și, cine cine isonul acestor traseiști care vor să pună mâna pe anumite filiale PNL, asta după ce au stat bot în bot cu pesediștii în ultimii ani? Nu o să ghiciți! E vorba despre juna Alina Gorghiu…

Acum, vom vedea dacă PNL va reuși să devină primul partid care va face lustrație adevărată în rândurile sale sau dacă formațiunea va fi acaparată de aceiași smecherași securistici în tricouri galbene, sub care poartă nu neapărat interesele PSD, ci ale găștilor care conduc România din umbră de 30 de ani.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here