Anul ăsta, nu va fi dat în folosință nici măcar un kilometru nou de autostradă, România rămânând la coada Europei, nu numai a Uniunii Europene, la acest capitol (fiind devansată până și de Albania, să nu mai vorbim de Bulgaria sau Croația)! Spitalele sunt vai de ele, fiind golite de medici și asistenți care au luat calea Vestului, pentru un trai mai bun!

Dacă murim cu zile în spitale și pe drumuri proaste, în așteptarea unor autostrăzi care nu se mai fac, majoritatea din Senatul României a decis ca, peste o lună, românii să voteze, în cadrul unui referendum, cum să fie definită familia în articolul unei viitoare Constituții. Vă reamintim că, în urmă cu aproape 10 ani, românii au votat pentru un parlament unicameral și reducerea numărului de aleși naționali la 300, fără ca acest lucru să fie transpus în legea fundamentală a statului.

Practic, și dacă se vor prezenta la vot două treimi din alegători pentru ca votul să fie validat, e foarte posibil ca rezultatul să fie transpus în legislație peste un an-doi-trei-zece. În același timp, fie că ne plac homosexualii sau nu, nici nu mai e nevoie ca statul român să reglementeze parteneriatele civile între persoanele de același sex. În urmă cu câteva luni, autoritățile române au fost nevoite să recunoască parteneriatul civil dintre doi homosexuali căsătoriți într-o țară europeană în care acest lucru este permis. Practic, și dacă statul român nu îi acordă dreptul lui Ion de a se căsători cu Vasile pe teritoriul său, aceștia se pot căsători în Olanda, de exemplu, iar treaba de drept numită jurisprudență le va acorda drepturile necesare pe teritoriul României.

Am spus-o și am scris-o deseori că e treaba fiecărui cetățean ce face în patul lui. Nu sunt un homofob, singurul lucru de care mă tem, în cazul reglementării parteneriatelor civile dintre persoanele de același sex fiind trecerea la nivelul următor: dreptul acestora de a adopta copii, cu profunde implicații, de cele mai multe ori negative, în educația acestora.

În altă ordine de idei, într-o țară rămasă, mai din toate punctele de vedere, în evul mediu, să pui carul înaintea boilor mi se pare o mare tâmpenie. Chiar s-au rezolvat toate problemele în țara asta și e nevoie să dăm zeci de milioane de euro pentru organizarea unui referendum care să reglementeze dacă unii sau unele au dreptul să se iubească și în alt mod decât ,,tradițional’’?

La aproape 12 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, mai mult de jumătate dintre locuințele românilor nu sunt racordate la rețeaua de canalizare. La sfârșitul anului trecut, doar 49,1% dintre români aveau veceul în casă. Deci, ne căcăm tradițional!

Speranța medie de viață în România este de 72 de ani și șapte luni, cu aproape 6 ani mai mică decât media europeană. Dumnezeu să ne ierte, maică, ce atâta trai?

Suntem pe primul loc la mortalitate infantilă și tot pe primul loc când vine vorba de infecții intraspitalicești.

Apropo de familia tradițională, conform unor date ale ONG-urilor care luptă împotriva exploatării, la nivelul Uniunii Europene își desfășoară activitatea aproximativ 400.000 de prostituate românce!

Tot legat de familia tradițională, suntem pe primul loc la violența domestică, poate și pentru că suntem campioni la consumul de alcool. În tot acest timp, pentru că nu este tradițională, consumul de marijuana, de altfel normal în țări cu apă caldă, este incriminat ca o infracțiune gravă!

Puteți să vă duceți și să votați ce vreți la referendumul ăsta pus în mijlocul toamnei tocmai pentru a se abate atenția românilor de la adevăratele probleme, însă aș dori și eu un referendum în care să răspundem la următoarele întrebări?

1.Doriți construirea de autostrăzi și spitale dintr-un fond special constituit din confiscarea averilor ilicite, din redevențele pe care le vor plăti multinaționalele (în procent corect, nu ca până acum), din tăierea pensiilor speciale și din concedierea unei bune părți din aripa bugetară?

2.Doriți ca numărul mandatelor aleșilor locali/parlamentari să fie de maxim două, fără ca aceștia, după ce pleacă din funcții, să  mai poată ocupa vreo funcție în sistemul bugetar?

3.Doriți informatizarea completă a ghișeelor, pentru ca românii să nu mai stea zile în șir la cozi pentru obținerea unor documente?

Astea de mai sus ar fi niște referendumuri de bun-simț!

 

 

 

 

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here