Un adevăr spus pe jumătate se numește tot minciună! Vedem cum adevărul spus pe jumătate a cuprins ca un cancer întreaga societate românească, de la clasa politică, până la cetățeanul obișnuit și de la mass-media, până la modul cum Justiția alege să-și facă treaba.

Un adevăr spus pe jumătate îi folosește, evident, celui care îl spune! Cealaltă jumătate fie este ascunsă, fie este, de-a dreptul, o minciună, tehnică folosită, din plin, de către unele organisme autointitulate ,,media’’, pentru manipulare tradusă în deja-celebrele fake-news-uri. Evident, partea sublimă a acestei manipulări îmbracă forma ipocriziei, ipocrizie despre care vom vorbi în rândurile următoare.

În ultimii doi ani, asistăm la o dihotomie falsă între ,,penalii’’ care luptă împotriva statului paralel și ,,justițiarii’’ care servesc intereselor străine (cei mai invocați fiind Soros, băncile, multinaționalele sau state precum Austria, Germania și Olanda). Dacă te pui în pielea fiecăruia dintre ei, cam fiecare are de partea sa jumătatea de adevăr. Restul, ipocrizie…

Hai să vorbim despre ăia care luptă împotriva așa-zisului stat paralel, împotriva abuzurilor băncilor sau a multinaționalelor hrăpărețe… Sunt perfect de acord că, în ultimii ani, UNII reprezentanți ai Justiției au făcut abuzuri strigătoare la Cer. Numai dacă ne amintim de modul cum instrumentau dosarele unii procurori DNA sau de modul în care s-au dat anumite condamnări și tot trebuie să recunoaștem că, în România, Justiția nu este cu mult diferită față de clasa politică atunci când vine vorba de corectitudine.

Asta ar fi jumătatea de adevăr spusă de către politicieni, cei mai mulți de la PSD-ALDE. În schimb, cealaltă jumătate de adevăr, ascunsă sau trunchiată, e aceea că politicienii ar trebui să se vaite ultimii de tratament discriminatoriu. Sute, poate mii de români au fost închiși nevinovați de la așa-zisa revoluție încoace, iar alții care se făceau vinovați pentru fapte relativ minore au primit pedepse disproporționate (cum a primit o femeie patru ani de închisoare pentru câteva găini furate!!!). Nu din iubire față de o Justiție corectă și-au ascuțit cei de la PSD dinții, ci pentru că vor să scape de pușcărie pentru fapte demascate nu numai de procurori, ci chiar de către zeci și sute de articole apărute în mass-media. Datorită corupției, unii dintre ei au făcut averi care i-ar face invidioși și pe niște industriași la a V-a generație din Occident. Jumătatea de adevăr ascunsă e aia că politicienii, mare parte din ei, trebuie să se salveze de sistemul penitenciar, nu din cauza abuzurilor la care sunt supuși cetățenii obișnuiți…

O altă jumătate de adevăr e aceea că, de vreo 20 de ani, multinaționalele și-au cam făcut de cap prin România, așa cum își fac de cap prin multe țări. Oferă salarii multe, dar mici, iar impozite plătesc mai deloc. O impozitare justă a lor se cuvine, deci, așa cum încearcă state mult mai puternice. Jumătatea de adevăr ascunsă e aceea că scopul acuzațiilor politicienilor de la putere asupra practicilor corporațiilor e, unul la mână, de a găsi țapi ispășitori pentru situația grea în care se află economia și, în al doilea rând, de a mai cârpi bugetul prin impozite suplimentare… Numai că, ce să vezi?, multinaționalele astea își conservă profitul aplicând prețuri mai mari asupra bunurilor și serviciilor, prețul final fiind plătit tot de către românul obișnuit. În același timp, trebuie să ținem minte și modul cum multe dintre corporații au ajuns investitori strategici în România, comisioanele ilegale luate de politicieni fiind de ordinul miliardelor de euro. Amintim aici de privatizarea frauduloasă a Petromului, a BCR-ului și chiar a unor domenii strategice ale României. Adică, dacă nea Gheorghe de pe stradă îi înjură pe corporartiști, mi se pare OK, dar când o parte din politicieni, unii vinovați de vânzarea unor active importante unor entități pe care acum le acuză de toate relele posibile mi se pare de porc.

Trecem acum la cealaltă tabără, a #rezistenților, useriștilor, corporatiștilor, neomarxiștilor culturali, anarhiștilor sau legionarilor de modă nouă… E normal să faci opoziție, suntem într-o democrație, până la urmă… Suntem, cu toții, de acord, că guvernarea PSD din ultimii doi ani nu a fost cea mai bună, iar cei care formează clasa conducătoare nu sunt cei mai buni specialiști și, în genere, nici cei mai onești oameni! Cu toate acestea, toți protestatarii de serviciu știu că știm faptul că sunt remunerați, generos, de tot felul de ambasade, oengeuri ale unor servicii și chiar cu bani de la unele multinaționale care doresc să facă, în continuare, profit pentru care să nu plătească mare impozit în România! Adevărul ăsta nu îl vor spune cei cu #rezist pe frunte.

P.S.: Ambele tabere enumerate mai sus au susținătorii lor, fără interese directe sau remunerați în vreun fel, oameni care nu văd pădurea din cauza copacilor. Cineva îi denumea idioți utili, eu mă limitez să spun și să scriu că nu văd adevărul nespus din spatele unor evenimente.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here