Home Social Expoziţie aniversară Rudolf Schweitzer-Cumpăna

Expoziţie aniversară Rudolf Schweitzer-Cumpăna

de Dan Badea
32 vizualizări

Se împlinesc 125 de ani de la naşterea lui Rudolf Schweitzer-Cumpănă, iar  Muzeul Judeţean Argeş duce la Bucureşti, pentru vernisajul unei expoziţii dedicate pictorului, câteva dintre lucrările acestuia. Muzeul Naţional Cotroceni în parteneriat cu Societatea Colecţionarilor de Artă din România şi în colaborare cu Muzeul Judeţean Argeş – Galeria de Artă ”Rudolf Schweitzer-Cumpăna” – Piteşti, Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, Muzeul National de Artă al României, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional Brukenthal Sibiu, Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi – Muzeul de Artă, organizează joi, 23 iunie 2011, orele 18.00, în Spaţiile Medievale ale Muzeului Naţional Cotroceni, vernisajul expoziţiei „Rudolf Schweitzer – Cumpăna, 125 de ani de la naştere”.

Expoziţia face parte din cadrul proiectului „Cotroceni XX”, legat de aniversarea a 20 de ani de existenţă a Muzeului Naţional Cotroceni în spaţiul cultural al Capitalei, proiect în cadrul căruia au mai fost aniversaţi alţi doi mari clasici ai picturii româneşti: Theodor Aman şi Iosif Iser. De asemenea, aniversarea a 125 de ani de la naşterea pictorului Rudolf Schweitzer Cumpăna este înscrisă şi în Calendarul UNESCO al marilor sărbători din acest an.

Pictorul Rudolf Schweitzer-Cumpăna s-a născut la Piteşti, la 7 mai 1886, într-o familie de origine germană. În anul 1904 a plecat în Germania, la Berlin, unde a urmat cursurile Academiei Regale de Arte Frumoase, pe care le-a absolvit în 1909. A studiat pictura cu Adolf Schlabitz, Erich Hanche şi Arthur Kampf, perioada care a determinat apropierea sa de expresionismul german, dar şi contactul cu impresionismul şi mişcarea Secession. Muzeul Judeţean Argeş participă cu 20 de lucrări.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00