Deși există un program de liniște și se cere în repetate rânduri ca acesta să fie respectat, pentru anumiți locatari din blocuri și nu numai, acest aspect pare să fie neglijat în totalitate, cei mai mulți continuând să facă gălăgie parcă și mai mult decât făceau înainte să li se fi atras atenția în vreun fel.

Cazurile cele mai frecvente semnalate către oamenii legii sunt cele de tulburare a liniștii publice.

Vești proaste, însă, pentru ei: sancțiunile pentru tulburarea liniștii la ore târzii s-au înăsprit ajungând până la 3000 de lei plus prestarea de ore de muncă în folosul comunității.

Și nu, nu este o glumă: proiectul de lege a fost promulgat de către președintele României.

Contravențiile sunt deloc mici: pentru cei acre obișnuiesc să facă petreceri până la ore mici din noapte și să perturbe liniștea celorlalți locatari din bloc sau a celor din blocurile aflate în vecinătatea apropiată, contravenția este de la 2.000 şi 3.000 de lei, față de 500-1500 de lei cât era înainte de noua lege.

Pentru cei care continuă să facă gălăgie, amenda se dublează, mai exact ajunge la 6000 de lei plus un total de 150 de ore de muncă în folosul comunității.

Valabil este și pentru cei care se ocupă cu jocurile de noroc „la negru” sau consumă băuturi alcoolice în afara restaurantelor, în locurile publice.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here