Home Galerie Foto UPDATE: Incendiu în Masivul Făgăraş se întinde pe 4 hectare! – FOTO

UPDATE: Incendiu în Masivul Făgăraş se întinde pe 4 hectare! – FOTO

de Dan Badea
74 vizualizări

Foto: ISU Argeş

UPDATE, ora 17,30 – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a organizat un detaşament format din 16 militari profesionişti cu un autocamion de intervenţie pentru a se deplasa în zona sus menţionată pentru monitorizarea şi supravegherea  zonei şi desfăşurarea activităţilor specifice. Acesta a fost însoţit de Şeful Ocolului Silvic Domneşti şi 25 lucrători silvici. La ora 16.00, după ce s-au luat primele măsuri de localizare, s-a stabilit că incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 4 ha., unde arde vegetaţie uscată, puiet de brad şi jnepeni. Există pericolul ca incendiul izbucnit în zona golului alpin  să se extindă la pădurea de conifere adiacentă, datorită intensificării vântului care suflă cu rafale de peste 50 km./oră. Acţiunea de localizare a incendiului este foarte dificilă datorită reliefului accidentat, pante mari, dar şi lipsa apei. Efortul este concentrat pe stoparea propagării incendiului în pădurea de conifere, acţionându-se cu mijloace de primă intervenţie (bidoane cu apă, vermorele, bătătoare şi lopeţi). Singura sursă de alimentare cu apă, Râul Brătila, se află la aproximativ 2 km de la locul focarului.

     Incendiul din Masiul Făgăraş continuă. În această dimineaţă, pentru monitorizarea, supravegherea zonei şi desfăşurarea activităţilor specifice cu materiale de primă intervenţie, au rămas în continuare cei 15 subofiţeri şi 5 lucrători ai Ocolului Silvic Şuici.

În ziua de 22.07.2012, ora 18.10, prin apelul unic de urgenţă 112, a fost anunţat un incendiu de vegetaţie în masivul Făgăraş, între Vârful Scara şi Vârful Boia. La ora 18.38 s-a luat legătura şi cu viceprimarul comunei Sălătrucu, care a fost în zonă şi care a precizat faptul că nu sunt probleme, au ars 2 ha de vegetaţie uscată în pajiştile alpine, observându-se uşoare urme de fumegaţie. S-a ţinut legătura permanent cu Direcţia Silvică Argeş, s-a monitorizat situaţia împreună cu Ocolul Silvic Şuici şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sălătrucu. În data de 22.07.2012, la ora 21.20, apelantul a revenit cu informaţii: incendiul se manifestă cu flacără, în focare distincte, zona golului alpin. Din ordinul inspectorului şef, în data de 23.07.2012, ora 04.00, s-au deplasat în zonă 16 subofiţeri cu un ACI, sub comanda locţiitorului Detaşamentului de Pompieri Curtea de Argeş, pentru monitorizare, supraveghere  zonă şi desfăşurarea activităţilor specifice. Aceştia sunt îndrumaţi de un lucrător al Ocolului Silvic Şuici.

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00