Home Fapt divers La inițiativa primăriei și ISU, punct de lucru al pompierilor la Rociu!

La inițiativa primăriei și ISU, punct de lucru al pompierilor la Rociu!

de Dan Badea
143 vizualizări

Începând cu data de 14.07.2017, cu sprijinul Consiliului Local Rociu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a reușit operaționalizarea unui punct de lucru în comuna Rociu, sat Șerbănești.

Acest punct de lucru a fost inaugurat astăzi, în prezența autorităților locale și județene.

Unul dintre motivele care a stat la baza înființării acestuia a fost acela de a veni în sprijinul comunității, prin asigurarea unor intervenții rapide și eficiente, prin scăderea semnificativă a timpului de răspuns (de la 60 minute, la 20 de minute). Zona de sud-est a județului este deservită de Detașamentul de Pompieri Bradu, care avea de parcurs o distanță de aproximativ 58 de km până la limita de județ, ceea ce însemna un timp de răspuns de aproximativ 60 min.

Punctul de Lucru este dotat cu o autospecială cu apă și spumă, tehnică și materiale de intervenție în situații de urgență, deservite de un echipaj format din 5 subofițeri de la Detașamentul de Pompieri Bradu, care vor executa serviciu operativ 24/7.

Din analiza situaţiei operative, în anul 2016, în localitățile deservite de acest punct de lucru (Rociu, Suseni, Negrași, Mozăceni, Slobozia și Ștefan cel Mare), au avut loc 74 de situații de urgență. De serviciile punctului de lucru vor beneficia cei peste 15 700 de locuitori din localitățile amintite, dar și persoanele care vor tranzita DJ 659 Bradu-Rociu, respectiv DJ 503 Oarja – Ștefan cel Mare.

Un rol deosebit în realizarea proiectului l-a avut Consiliul Local Rociu, care a pus la dispoziție spațiile necesare desfășurării activității de zi cu zi a personalului de intervenție, dar și pentru parcarea autospecialei.

Conducerea ISU Argeș are în atenție, pe viitor, deschiderea și altor puncte de lucru în județ, având în vedere faptul că acestea reprezintă o alternativă viabilă pentru asigurarea unui timp de răspuns optim în situații de urgență, mai ales în raioanele de intervenție cu suprafață mare și infrastructură deficitară, în condiții de trafic rutier intens.

 

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00