Săptămâna aceasta, Complexul „Cornul Vânătorului” a găzduit un eveniment deosebit organizat de conducerea Consiliului Județean Argeș în cadrul căruia au fost prezenți oameni de cultură (profesori, istorici, academicieni), politicieni, oameni de afaceri din Argeș și nu numai.

Printre invitații speciali ai serii s-au numărat regizorul Dan Pița și realizatoarea  serialului-documentar „Memorialul Durerii” dar și autoarea cărții cu același nume, regizorul de televiziune Lucia Hossu-Longin.

Aceasta nu se află la prima vizită în județul Argeș, anul acesta fiind prezentă în cadrul mai multor evenimente culturale dedicate zilelor care au marcat România în cei 100 de ani de la Marea Unire. 

În cadrul evenimentului celor doi regizori li s-a acordat cea mai înaltă distincție a anului 2018, pentru cultură, trofeul OMUL DE FIER .

Să nu uităm nici de atmosfera petrecerii. Aceasta a fost întreținută de artistul piteștean George Nedelea, fost elev al Liceului de Artă „Dinu Lipatti” care i-a încântat pe cei prezenți cu melodii românești foarte cunoscute.

Mai jos lista completă cu toți cei premiați în cadrul festivității „10 Pentru Argeș”:

1. SĂNĂTATE: Doctor Augustin Dima, medic specialist în chirurgie generală la Spitalul Militar Central

2. EDUCAŢIE: Inspectoratul Școlar Județean Argeş – 50 de ani de la înființare, inspectorului școlar general Dumitru Tudosoiu

3. MEDIUL DE AFACERI: NIDEC Global Appliance România, Director general Rudolf Langerwisch

4. SPORT: Plutonier major Ionuț Butoi, medaliat cu aur la arc compound la Jocurile Invictus de la Sydney – a primit trofeul Omul de Fier

De asemenea, la această categorie a primit medalia centenară și Ionuţ Sandu, campion naţional lupte greco-romane

5. CERCETARE: Alina Rãduţ, cercetãtor ştiinţific, inginer la Institutul pentru Cercetări Nucleare Pitești

6. CULTURĂ: Lucia Hossu Longin –regizor şi realizator TV

De asemenea, s-a înmânat medalia centenarã și conducerii DACIN SARA – regizorului Şerban Marinescu, jurnalistului Bogdan Ficeac, regizorului Dan Piţa – parteneri ai Consiliului Județean Argeș în cadrul proiectului ”Respect pentru Valorile Naționale”

7. PROTECŢIA MEDIULUI ŞI TURISM: Complexul Turistic “Valea cu Peşti”, manager Dumitru Grecu

8. SOCIAL: Asociaţia React şi Fundaţia Vodafone România, pentru proiectul „O șansă pentru viață”, implementat la Centrul de Transfuzie Sangvină Argeș

9. PROMOVAREA ARGEŞULUI: Academia Românã – preşedintelui acad. Ioan-Aurel Pop

Academia Română este partener al Consiliului Județean Argeș în cadrul proiectului ”Respect pentru Valorile Naționale”. S-a înmânat medalia centenarã și vicepreşedintelui Academiei Române, acad. Rãzvan Theodorescu; secretarului general al Academiei Române, acad. Ioan Dumitrache; academicienilor Gheorghe Pãun și Nicolae Panin. 

10. ADMINISTRAŢIE: La aceastã categorie au fost premiaţi toţi primarii din Argeș, care în acest an au fost alături de Consiliul Județean în activitățile dedicate Centenarului. Totodată, au mai primit medalia centenară – jurnalistul Bogdan Ficeac, senatorul Șerban Valeca, prefectul Emilian Dragnea, colonel Marian Bae – comandatul Garnizoanei Pitești, colonel Gheorghe Lupescu – inspector șef Jandarmeria Argeș, locotenent colonel Bogdan Olar – inspector șef ISU Argeș.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a primit din partea președintelui Academiei Române, Ioan Aurel Pop, DISTINCȚIA CULTURALĂ – PENTRU SPRIJINUL PERMANENT  ȘI GENEROS ACORDAT ACȚIUNILOR ACADEMIEI ROMÂNE, pentru activitățile organizate în An Centenar, pentru promovarea și susținerea valorilor locale și naționale.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here