Home Special O familie din Argeş, pe cel mai înalt vârf din nordul Africii

O familie din Argeş, pe cel mai înalt vârf din nordul Africii

de Dan Badea
24 vizualizări

O argeşeancă pasionată de alpinism a urcat pe cel mai înalt vârf din Africa de Sud, vârful Jebel Toubkal, din Masivul Atlas, care are 4165 deasupra nivelului mării. Şi nu a plecat singură, ci l-a luat şi pe soţul ei în această expediţie. Camelia şi Constantin Manea au urcat împreună pe Masivul Atlas, din Maroc, stabilind o premieră în istoria ascensiunilor argeşene pe masivele muntoase din Africa.

O reuşită după o accidentare

Cu câteva luni în urmă, Camelia Manea a avut parte de un eveniment neplăcut, petrecut în Masivul Bucegi. Atunci a căzut pur şi simplu în timpul unei căţărări şi s-a lovit puternic în zona capului. Nu s-a lăsat însă pradă temerilor şi a pornit într-o altă expediţie, de această dată pe un munte de peste 4500 de metri. „Ascensiunea a avut loc pe 15 august, de Sfânta Maria, din echipă făcând parte atât soţul meu cât şi ghidul care ne-a însoţit, Berber Hussein”, spune Camelia. Având deja mai multe dintre marile vârfuri europene şi africane deja cucerite, Camelia este o alpinistă experimentată care practică acest sport din pasiune.

Circuit prin Sahara

Dacă tot a ajuns din nou în Africa, în afară de expediţia montană, Camelia Manea şi soţul ei au organizat şi un circuit prin cel mai mare deşert al lumii. „Excursia a fost dublată de un circuit prin Sahara, vizite la comunităţile de berberi, vizitarea atelierelor tradiţionale de ceramică şi bujuterii lucrate în filigran, vizitarea oraşelor imperiale Marrakesh şi Agadir”, scrie Camelia în mailul pe care ni l-a trimis direct de pe continentul african. „N-am putut oferi mai mult din cauza Ramadanului. Internetul se deschide după orele 21.30. Este foarte dificil de comunicat”, ne explică alpinista argeşeană.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00