Sâmbată, în Catedrala Sf. Iosif din Capitală va avea loc Liturghia Solemnă de numire a Monseniorului Aurel Perucă în funcția de Arhiepiscop Mitropolit de București, în locul lui Ioan Robu, care a condus Arhidieceza timp de 36 de ani.

Potrivit comunicatului de presă transmis joi de Arhidieceza Romano-Catolică, ÎPS Ioan Robu în vârstă de 75 de ani, conform Codului de Drept Canonic, i-a înaintat Papei Francisc o scrisoare prin care renunță din oficiu la funcția de Arhiepiscop Mitropolit de București.

“ Monseniorul Aurel Perucă, până in acum Episcop auxiliar al Diecezei de Iași, va lua în posesie Arhidieceza Romano-Catolică de București sâmbătă, 11 ianuarie 2020, în cadrlul uinei Sfinte Liturghii solemne celebrate în Catedrala Sf. Iosif din Capitală. Până atunci, prin voința Papei Francisc, Arhidieceza va fi condusă în continuare de Mons. Robu, ca Administrator Apostolic” , se arată în comunicat.

Născut la 15 august 1951 în Săbăoani, județul Neamț, ÎPS Aurel Perucă a absolvit școala elementară și liceul în Săbăoani. A finalizat Școala de Cantori în 1973 și mai târziu, în 1979, cursurile Institutului Teologic din Iași. La Roma în 1983 a obținut licența în Teologie patristică la Institutul Pontifical Oriental, 2 ani mai târziu obține licența în Teologie morală la Academia Fonsiană.

Între anii 1989-1994, ÎPS Aurel Perucă a fost Rector al Seminarului “Sfâtul Iosif” din Iași urmând ca la 1 august 1994 să fie numit Vicar General al aceleiași diaceze, continuând să predea Teologia morală la respectivului Institut Teologic.

Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea l-a numit la 29 septembrie 1999 pe ÎPS Aurel Perucă Episcop auxiliar Diacezei de Iași și titular de Mauriana, primind consacrarea episcopală la 8 decembrie 1999, în noua Catedrală din Iași.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here