POLIȚIȘTII ARGEȘENI MEREU LA DATORIE

IPJ Argeș informează:

Acțiunile desfășurate zilnic de polițiști şi de reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, continuă, în special în zone aglomerate, la agenții economici, dar şi în mijloacele de transport persoane.

În ultimele 24 de ore, un număr total de 275 de poliţişti şi poliţişti locali au fost la datorie, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfăşurate 42 de acţiuni punctuale, (dintre care 39 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).

În cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 354 de autovehicule, dintre care 104 de mijloace de transport persoane.

Au fost verificate 2.692 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, la deplasare doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00 şi a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, iar dintre acestea, 2.309 au fost persoane verificate în cadrul acţiunilor punctuale.

De asemenea, un număr de 151 de locații au fost verificate, iar în cadrul acestora, 114 societăți comerciale. Activitățile au vizat respectarea măsurilor organizatorice specifice, numărul de persoane, programul de lucru, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.250 de lei, după cum urmează:
-125 de sancţiuni, în valoare de 18.750 de lei, au fost aplicate ca urmare a erespectării măsurilor de protecţie individuală;
-13 sancţiuni, în valoare de 1.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

Poliţiştii argeşeni vă recomandă:

Având în vedere contextul actual, privind numărul ridicat de persoane depistate cu coronavirus, recomandăm în continuare tuturor cetăţenilor să aibă un comportament precaut.

Evitați aglomerațiile, nu vă expuneți la riscuri, păstrați distanțarea fizică și puraţi masca de protecție. Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Efectuați deplasările din intervalul orar 23.00-05.00 , strict pentru motivele permise legal și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.

Recomandările medicale au caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul de a limita, la nivel personal, riscul de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.

Ne dorim ca toți cetăţenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața sunt cele mai importante, iar efortul nostru comun, cetățeni și autorități deopotrivă, se face pentru limitarea răspândirii infectărilor cu virusul SARS Cov-2, scop pentru care poliţiştii nu vor tolera nicio abatere de la lege.

Daţi-vă ocazia de a petrece şi alte sărbători fericite împreună cu cei dragi, evitând acum să vă expuneţi pericolului de a vă îmbolnăvi şi de a transmite virusul şi celor apropiaţi!

Polițiștii sunt şi vor fi în continuare prezenți la datorie pentru binele cetăţenilor!

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Otilia Bercaru

1 decembrie, 1987, pasionată de scris, explorări urbane, vlogging, fotografie, călătorii, filme și multe altele. Îmi place să învăț aproape în permanență lucruri noi considerând că este timp mereu pentru a învăța ceva indiferent câți ani aș avea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.