Home Politic Președintele Iohannis și premierul Ciucă, prezenți în Argeș

Președintele Iohannis și premierul Ciucă, prezenți în Argeș

de Argeseanul
54 vizualizări

Astăzi, la Vila Florica din Ștefănești, loc simbolic, s-au sărbătorit 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. Alături de conducerea PNL Argeș, la eveniment au participat și președintele României, Klaus Iohannis, dar și premierul și președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă.

„Mă bucur să ne revedem în acest loc simbolic, în acest loc plin de istorie, în acest loc încărcat de semnificații nu numai pentru Partidul Național Liberal, ci și pentru România. Mă bucur că am prilejul de a vă transmite câteva gânduri despre trecut, prezent și viitor într-un moment aniversar, când Partidul Național Liberal împlinește 147 de ani de la înființare.

Destinul României moderne este strâns legat de destinul Partidului Național Liberal, de curajul și înțelepciunea unor lideri vizionari, care au contribuit decisiv la reformarea societății românești. Nu trebuie să uităm că România și-a proclamat independența, în 1877, în timpul marii guvernări liberale, iar fundamentul pe care s-a clădit statul român modern a fost liberalismul. Politica liberală a lui I.C. Brătianu a făcut posibilă o dezvoltare accelerată a țării. Este bine ca din timp în timp să ne raportăm la istorie, pentru a înțelege de unde am plecat, ce am reușit să construim între timp, dar și ce mai avem de făcut pentru a ne îndeplini obiectivele” a declarat președintele Klaus Iohannis.

„Vă rog să-mi dați voie să încep prin a exprima bucuria și onoarea de a fi astăzi, aici, împreună cu președintele României și invitații noștri, de ziua Partidului Național Liberal, în acest loc cu o semnificație profundă pentru partidul nostru, pentru liberalismul românesc și pentru România. Acest loc minunat este încărcat de istorie și vă invit să îl descoperiți în detaliu, pentru că aici s-au scris file importante din viața statului român. După o istorie tumultoasă, casa Brătienilor este din nou readusă la viață și gata să spună povestea  celor care îi trec pragul” a declarat premierul Nicolae Ciucă.

„Sărbătorim anul acesta 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal … și s-au împlinit exact 100 de ani de când, în 1922, începea … Marea guvernare liberală! Moment de referință al unei perioade de modernizare și unificare … DECADA BRĂTIENISTĂ! Să ne dorim o nouă decadă liberală … pentru România!”, a transmis Alina Gorghiu, președinte PNL Argeș.

https://youtu.be/-Wq4LIMB4YE

Mai jos regăsiți video cu discursurile celor prezenți:

https://www.youtube.com/watch?v=sgKqdHiyBVg
Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00