Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești asigură prin Serviciul de Asistență Comunitară „un pat cald” pe timp de noapte pentru oamenii nevoiași, prin cele două adăposturi de noapte. Este vorba de Adăpostul pe timp de noapte „Speranța”, din cartierul Găvana III, bl.M5a, parter, cu o capacitate de 12 paturi, destinat persoanelor de sex feminin și de Adăpostul pe timp de noapte Nord, situat în cadrul P.T.204, str. G-ral Magheru, cu o capacitate de 24 de paturi, destinat persoanelor de sex masculin.

Se încearcă, astfel, crearea şi asigurarea unui climat favorabil satisfacerii unor nevoi sociale esenţiale persoanelor cu probleme sociale deosebite care, pe lângă drama abandonului familial, se lovesc şi de marginalizare şi excludere din partea societăţii.

Persoanele care se prezintă sau sunt aduse la sediile celor două adăposturi beneficiază de cazare, cazarmament, condiții igienico-sanitare, triaj epidemiologic (asigurarea asistenței medicale primare) și hrană (masă caldă) – asigurată prin protocol de colaborare cu Biserica Sf. Vineri.

Ambele adăposturi au program de funcționare între orele 20:00 – 08:00, iar pe perioada sezonului rece programul de funcționare este între orele 18:00 – 08:00.

Facebook Comments
Articolul precedentȘi-au aruncat gunoiul aiurea și au fost amendați
Articolul următorSe închide Piața Ceair
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here